Presedintele Traian Basescu participa miercuri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European. Pe contul de Facebook Alaturi de presedintele Nostru au fost postate mai multe fotografii de la eveniment in care seful statului discuta cu cancelarul german Angela Merkel.

Foto:
  • Click pe foto pentru a vedea FOTOGALERIA

Presedintele Traian Basescu a plecat miercuri la Bruxelles unde participa la Summitul Partidului Popular European, la reuniunea extraordinara a Consiliului European si la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Reuniunea extraordinara a Consiliului European se desfasoara de la ora 19:30, potrivit programului anuntat de Presedintie.

UPDATE 21:46 Cu ocazia vizitei la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a avut si o intrevedere cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in marja participarii la Reuniunea extraordinara a Consiliului European. informeaza Administratia Prezidentiala.

"Cei doi inalti oficiali au discutat despre procesul de formare a noii Comisii Europene si despre exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca propunerile pe care le vor inainta statele membre in vederea ocuparii viitoarelor pozitii de comisar european. Totodata, in cadrul intalnirii s-a discutat si despre propunerea de candidat si portofoliu pe care Romania o va avansa pentru viitoarea Comisie Europeana", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.