Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca are informatii din presa ca "marele papusar la Administratia Domeniilor Statului este Ilie Sarbu, tata-socru", el adaugand ca acesta ar fi "unul din oamenii foarte influenti la ADS", relateaza Mediafax.

Basescu a spus, intr-o emisiune difuzata de B1 TV, ca a acuzat in trecut doua contracte, si anume EADS si Bechtel.

"Nu intamplator, domnul Sova s-a facut ca a disparut originalul contractului cu Bechtel. Eu zic ca trebuie recuperat si investigat, cum a ajuns Romania sa semneze fara licitatie, fara o imagine clara asupra costurilor, un asemenea contract, fie ca vorbim de EADS, fie ca vorbim de Bechtel, fie ca vorbim de ceea ce se intampla la Administratia Domeniilor Statului", a declarat presedintele.

Traian Basescu a precizat ca Administratia Domeniilor Statului este "o alta zona" pe care, in opinia sa, institutiile statului ar trebui sa o investigheze. El a adaugat: "Sigur, impreuna si cu ceea ce a facut fratele meu. Nu vreau sa se creeze imaginea ca as vorbi de altele, fara sa ma gandesc ce este in apropierea mea".

Presedintele a comentat faptul ca premierul doreste sa trimita Corpul de Control la Administratia Domeniile Statului.

"Trebuie sa il aiba in vedere si pe socrul lui, cand face la ADS, pentru ca nu intamplator a fost dus ADS-ul in subordinea directa a primului-ministru. Marele papusar la ADS este domnul Ilie Sarbu, tata-socru", a sustinut Basescu.

Presedintele a tinut sa precizeze ca stie aceste lucruri "dintr-o sursa credibila".

"Eu afirm ca tata-socru este unul din oamenii foarte influenti la ADS si ca, nu intamplator, ADS-ul a fost trecut in subordinea directa a primului-ministru. Eu va spun ca am eu informatii, si nu va spun daca e la nivel oficial sau neoficial", a repetat Traian Basescu.

Seful statului a continuat: "La fel cum va pot spune ca la Eximbank s-a facut un trafic de influenta urias cu privire la numirile care s-au facut acolo si va trebui sa vedem evolutia Eximasigurarilor si a Eximbank, ca urmare a acestor numiri".

Presedintele a aratat ca are "informatii de presa".

"Am informatii din presa si aici, seful Cancelariei primului-ministru este unul din marii sforari ai numirilor. Domnul Viorica. Dar nu numai la Eximbank. La toate, premierul isi face treaba, prin acest sef de Cabinet", a declarat Traian Basescu.

El a mai tinut sa mentioneze ca informatiile sale legate de ADS, de EADS, Eximbank, sunt din presa.