Consiliul Judetean Constanta a transmis, marti, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania, unul din documente fiind o scrisoare semnata de un medic roman care sustine ca seful CJ mai are nevoie de tratament si interventii chirurgicale, transmite Mediafax.

Nicusor Constantinescu pe un pretins pat de spital in SUAFoto: Arhiva personala

'Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arata intr-un document datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au mai transmis si rezultatul unei tomografii computerizate de abdomen si pelvis, realizata in 10 iulie la Spitalul North Shore ¬ Long Island Sistemul de Sanatate Evreiesc.

Concluziile acestei tomografii sunt urmatoarele: ¬Glanda tiroida este cufundata. Nu exista andenopatii axilare, mediastinale sau hilare. Inima si pericardul sunt normale. Aorta toracica si principalele artere pulmonare sunt normale in diametru. Nu exista nicio efuziune pleurala. Ramificatiile traheo-bronhiale sunt evidente. Nu exista noduli pulmonari masa sau consolidare. Ficatul este normal ca marime si contur fara leziune focala. Nu exista dilatari biliare intra sau extra hepatice. Vena port este evidenta. Vezica biliara este plina de fluid. Splina, pancreasul si glandele suprarenale sunt normale. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fara hidronefroza. Aorta abdominala este normala in diametru. Nu exista andenopatie retroperitonala, pelvica sau inghinala. Nu exista ascita. Abcesul abdominal anterior este identificat ca masurand 9.0 x 4.5 x 13.5 cm. Cateva bule de gaz au fost vazute in aceasta colectie. Intestinul subtire adiacent este aderent la aceasta colectie. Nu exista o obstructie a intestinului. Apendixul este normal. Exista o ingrosare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natura reactiva. Pacientul este in stare post radicala de prostatectomie. In zona operata nu se observa probleme. Structura osoasa vizualizata demonstreaza schimbari degenerative in ambele coapse. Ginecomastie bilaterala usoara este prezenta¬.

Reprezentantii CJ mai precizeaza ca si aceste documente sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga din 1961, Romania fiind stat semnatar al acestei Conventii din 2001, apostila respectiva garantand recunoasterea oficiala prin lege.

CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Surse judiciare au precizat, vineri, pentru Mediafax ca autoritatile judiciare romanesti continua demersurile legale de punere in executare a deciziei instantei romanesti care a stabilit ca Nicusor Constantinescu sa fie arestat preventiv.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala la finalul lunii iunie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 23 iunie, arestarea preventiva a lui Constantinescu, dupa ce procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu aceasta masura preventiva, pentru ca presedintele CJ Constanta nu a revenit in tara dupa ce a fost operat in SUA, decizia nefiind definitiva.

Pe de alta parte, tot Curtea de Apel Bucuresti a decis joi, 10 iulie, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta putea parasi tara pana in 25 iunie. Hotararea instantei vine desi acesta, in prezent, este in SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul sau, iar DNA a obtinut, la prima instanta, arestarea sa.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale distincte. Intr-unul dintre ele este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.