HotNews va prezinta o lista de decizii sensibile pe care premierul Victor Ponta le-a pasat in responsabilitatea Parlamentului:
- Interventia Romaniei impotriva pachetului privind statutul minoritatilor
Initiatorii, inclusiv UDMR, au dat Comisia in judecata la Tribunalul Uniunii Europene, iar Guvernul Ponta, prin Ministerul Afacerilor Externe, a intervenit in proces de partea Comisiei Europene si impotriva initiatorilor.
Interventia MAE a starnit mania UDMR, care s-a vazut combatuta la instanta de la Luxemburg chiar de catre propriul Guvern. UDMR-istii au amenintat cu iesirea de la guvernare daca Guvernul nu isi retragea actiunea, dar premierul Ponta a sustinut ca atunci "cand e vorba de o chestiune de stat, nu se poate negocia, chiar daca pica guvernul" (B1TV).
In cele din urma, liderii UDMR au anuntat ca Ponta le-a facut o oferta care sa-i tina la guvernare: MAE va opri transmiterea documentatiei de pozitie a Romaniei la Tribunalul UE, urmand ca toate aceste documente sa fie discutate in prealabil in Parlament si abia apoi trimise la Luxemburg.
"Noi am ajuns la concluzia ca e un subiect in care nu se poate stabili pozitia statului roman doar de un singur minister, trebuie implicarea parlamentului si am propus o dezbatere din septembrie in comisia pentru drepturile omului, cu implicarea expertilor independenti pentru a dezbate rolul minoritatilor si pentru a nuanta si pozitia Romaniei. Pana cand aceste dezbateri nu se finalizeaza, Romania nu va inainta alte documente catre Curtea de la Luxemburg", a spus presedintele UDMR, Kelemen Hunor, vicepremier in Guvernul Ponta III.
Comisia pentru drepturile omului de la Senat, care va discuta documentele MAE, este condusa de senatoarea UDMR Rozalia Biro, care este si presedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR. La Camera Deputatilor, in Comisia similara UDMR are un secretar, deputatul Marko Attila.
Astfel, solutia lui Victor Ponta pentru pastrarea UDMR la guvernare pune justitia europeana intr-o situatie inedita: documentele de pozitie ale Romaniei (faza scrisa), precum si faza orala (pledoaria efectiva in instanta) vor fi pregatite si de reprezentantii UDMR, formatiune care este parte in proces, insa parte adversa Romaniei (reprezentata de Ministerul Afacerilor Externe).
- Scaderea CAS pe octombrie-decembrie 2014
Astfel, FMI a plecat acasa fara sa convina cu Guvernul o noua scrisoare de intentie, iar premierul Ponta a anuntat ca este hotarat totusi sa scada CAS cu 5 puncte procentuale pe partea angajatorului macar pentru lunile octombrie-decembrie 2014.
Guvernul nu a luat, insa, o decizie executiva, printr-o ordonanta de urgenta care sa se aplice de la sine, ci a initiat un proiect de lege, pe care l-a trimis Parlamentului. Legislativul a adoptat scaderea CAS pe ultimele 3 luni ale anului, insa presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului explicatii inainte sa promulge legea.
In replica, seful Guvernului - initiatorul legii reducerii CAS - l-a trimis pe Basescu la Parlament pentru explicatii, insa a anuntat ca va merge totusi luni la Cotroceni. "Daca vrea sa aiba un dialog cu mine, sigur, ma voi duce (...) insa in aceasta situatie concreta daca vrea sa se consulte cu mine pe tema reducerii CAS, nu se consulta cu persoana potrivita, pentru ca nu e o masura a Guvernului, ci una care tocmai a fost adoptata de Parlament, culmea si in unanimitate", a spus Victor Ponta.
- Exploatarea de la Rosia Montana
- Martea neagra
In "martea neagra", premierul Ponta, presedinte al PSD si copresedinte al USL, se afla la Johannesburg, la funeraliile lui Nelson Mandela. "De amnistie am stiut, si in continuare cred ca, atata vreme cat nu intra sub incidenta legilor de amnistie infractiunile cu violenta si cele de coruptie, e buna o lege pntru amnistie. Despre cealalalte (modificarile Codului penal - n. red.) nu am stiut, dar Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie", s-a scuzat presedintele PSD.
Inainteaza proiecte nefundamentate si le retrage cind are opozitia poporului.
Cind e in opozitie, zice una; cind e la putere, zice opusul.
Colaboreaza cu anti-romanii; ii ia la putere.
Minte.
Prin tot ce face (si ce nu face) se dovedeste o piedica in evolutia Romaniei.
Dar asa cum a fost tradat Hristos pentru niste maruntis asa ii tradata si tara asta pentru niste voturi (cred ca tradarea asta ii mai machiavelica decat orice alta tradare, bineinteles daca tradarile le-am ierarhiza).
Cred ca la alegerile prezidentiale trebuie sa iesim cu mic cu mare sa ne alegem pe cineva care sa ne reprezinte cu adevarat. Nu il stiu deocamdata, dar sper sa il putem cunoaste inainte de vot.
Blestemul romanilor a fost intotdeauna clasa politica, astia ne-au vandut si ne-au inrobit cu deciziile lor, ne-au pus sa platim oalele sparte de acolitii lor si ne-au injurat de fiecare data din jeep-uri si vile inaltate cu bani furati. Nu ca romanii de rand n-au facut rele, avem destule specimene printre noi, dar atunci cand liderii sunt corecti, lucrurile merg si ele bine. Cu liderii actuali ma mir ca inca mai suntem in UE.
Vom fi iar in situatia de a alege cel mai mic rau, atat de rau am ajuns in tara asta incat sa nu existe politician care sa poata fi votat, pentru ca toti sunt, mai devreme sau mai tarziu, tot o apa si un pamant..
Uita/te la ei!
Sunt multi, prosti, lipsiti de orice farama de omenie, ratiune, demnitate, verticalitate, bun simt....
Sunt lenesi, sunt bosorogi, sunt agramati, puturosi...
Si ceea ce este si mai rau - au drept de vot!
Poate doar Dumnezeu sa ne mai scape de lepra rosie si de adulatorii ei!
WP " lucreaza pentru noi " ?
Viorele ia aminte :doar parlamentarii, care lucreaza la elaborarea legilor, se considera ca exercita un serviciu public pt. care trebuie sa fie remunerati cu salarii lunare. Un parlamentar suedez castiga aproape dublul venitului net al unui profesor
Parlamentarii care nu domiciliaza in capitala nu primesc bani, in plus pt. costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pt. a avea asistenti la cabinetele parlamentare din localitatile de origine
Acolo, multi dintre ei lucreaza de acasa si
utilizeaza sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se intalnii cu alegatorii.
Politicienii suedezi nu sunt privilegiati in fata legii si nu se bucura de nici un fel de imunitate.
Mona Sahlin a cumparat o ciocolata si alte cateva obiecte personale cu cardul de credit guvernamental si a platit f. scump, pierzandu-si postul de vicepremier.. Scandalul a fost celebru in anii '90,fiind cunoscut sub numele " cazul Toblerone"
Sahlin si-a compromis cariera politica, fiind nevoita sa demisioneze din functia de lider al PSD-ului !!!
Popa Sarbu in satul natal ,discutand cu un tanar :
- Eu îi compar pe parlamentari şi pe alţii asemenea cu o broasca ţestoasă aşezată pe un stâlp.
Intrigat, tânărul ii spuse:
- Eu nu înţeleg aceasta analogie ... Ce vreţi să spuneţi, domnule Sarbu ?
- Dacă te plimbi prin ţară şi vezi cumva o broască ţestoasă stând in echilibru pe capătul de sus al unui stalp de gard, ce poţi să te intrebi ?
Văzând nedumerirea de pe faţa tânărului, continuă cu explicaţia:
- În primul rând: Nu intelegi cum A AJUNS acolo;
- În al doilea rând: Nu poţi să crezi că STĂ acolo;
- In al treilea rând: Ştii sigur că nu ar fi putut SĂ AJUNGĂ ACOLO SINGURĂ;
- In al patrulea rând : E clar că N-ARE CE CĂUTA ACOLO;
- In al cincilea rand : Eşti convins de faptul că aceasta NU VA FACE NIMIC FOLOSITOR cât timp stă acolo;
JOS CU BRASCA WP !!
ROMANI iesiti la vot sa scapam de astfel de criminali care duc tara in prapastie !
Pontist = plagiator, mitoman, farsor, fariseu, iresponsabil, bascalios, impertinent, arogant, lipsit de orice scrupule, slugoiul papusarilor.
Nu i-a trebuit mult timp ca sa-si puna in valoare aceste insusiri, sa fie conoscut de oile behaitoare care l-au impus in fruntea tarii.