O eleva din Vaslui, a carei lucrare la proba de anatomie de la examenul de bacalaureat a fost notata cu 2, a primit in final, in urma solutionarii contestatiei, nota 10. Eleva a aflat dupa contestatie ca profesorii corectori i-au trecut din greseala alta nota, iar din acest motiv ea a picat examenul. Pentru eroarea lor, profesorii au fost sanctionati si, cativa ani, nu mai au voie sa corecteze lucrari la examenele nationale, relateaza Digi24.

Diana Stoleriu, absolventa a Liceului "Mihail Kogalniceanu" Vaslui, a aflat initial de la o colega rezultatele obtinute la probele de la bacalaureat: langa 8,8 la limba romana si 9,9 la matematica a aparut un 2 la anatomie.

"Am crezut ca e o gluma la inceput si nu am luat in seama. Apoi am mers la scoala. Chiar era nota 2 acolo", a povestit ea.

Dupa ce Diana a depus contestatia, profesorii si-au dat seama ca, din greseala, nota 2 era a altui elev. Lucrarea ei obtinuse 9,35. Chiar si in aceste conditii fata a cerut recorectare si a obtinut nota 10.

"O nota inversata intre doi copii. Nota 2 si respectiv 9,35", a spus Catalin Ignat, directorul Liceului "Mihail Kogalniceanu" Vaslui.

S-au gasit rapid si vinovatii: cei doi profesori care au corectat lucrarea. "Sanctiunea pentru cei doi profesori, tinand cont de metodologie, timp de 5, 3 ani nu vor mai putea evalua la examenele nationale", a declarat Doru Balan, inspector general adjunct ISJ Vaslui.