Olimpicii romani au obtinut 11 medalii, din care sase de aur, patru de argint si o medalie de bronz, la cea de-a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 5 - 11 iulie, in Republica Sakha (Federatia Rusa), scrie Mediafax. Elevii romani au obtinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie, informeaza Ministerul Educatiei.

La chimie au obtinut medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Cristian Robert Raclea (clasa a X-a/la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati), iar medalie de argint - Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta).

La matematica a fost obtinuta medalie de aur de Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti), medalie de argint, de Rares Stefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si medalie de bronz, de Theodor Razvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Trei medalii de aur au fost obtiute la informatica de Darius Marian (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Stelian Teodor Ionescu si Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti.

Alte medalii au fost obtinute de elevii romani la fizica. Este vorba despre doua medalii de argint - Andrei Catalin Raduc si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. La concursul de fizica a participat si Mihai Ovidiu Popa, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La editia din 2014 a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Romania, Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia si Macedonia.

Lotul olimpic revine in tara vineri, ora 20.05, pe Aeroportul International "Henri Coanda".