Sambata, in vestul, centrul, nordul tarii si la munte vremea va fi instabila si rece. Cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, valorile termice se vor situa usor sub mediile caracteristice perioadei.

Cerul va fi variabil, iar innorari si ploi de scurta durata vor fi doar pe arii restranse, indeosebi in zonele deluroase. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in regiunile sudice si pe crestele montane, dar si in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi racoroasa, iar cerul variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari temporare ziua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar cea minima va fi de 14...16 grade.

La mare, vremea va fi usor instabila. Cerul va fi variabil, temporar mai noros. Trecator vor fi averse slabe insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 19 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

La munte, cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales in cursul zilei, va ploua pe arii relativ extinse. Ploile, mai ales sub forma de aversa, vor fi insotite de descarcari electrice, pe spatii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate si se mentin conditiile de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la altitudini mari. Valorile termice nu vor avea variatii semnificative fata de intervalul precedent.

Duminica, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice vor fi in crestere, indeosebi in vestul, nordul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse si posibil descarcari electrice, local in nord si in zonele de deal si munte si doar izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, iar cele minime, in general, intre 10 si 20 de grade.

La mare, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 29 de grade, iar cele minime intre 19 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

La munte, cerul va fi temporar noros si mai ales in cursul zilei, local vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la altitudini mari. Valorile termice vor fi in crestere fata de intervalul precedent.