Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi, la Brasov, ca noua clase diferite de salarizare au ajuns sa se suprapuna dupa majorarea salariului minim pe economie, insa aceste probleme vor fi solutionate pana la 1 octombrie, fiind deja constituit un grup de lucru cu experti din trei ministere, informeaza Mediafax.

Rovana PlumbFoto: AGERPRES

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a precizat ca problemele aparute in sistemul de salarizare a bugetarilor, dupa ce salariul minim pe economie a fost majorat, vor fi remediate pana la inceputul lunii octombrie, "astfel incat sa se poata asigura o normalitate in sistemul de salarizare".

Ministrul Muncii a precizat, intr-o conferinta de presa, ca in cursul zilei de joi s-a format un grup de lucru cu experti din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice care sa solutioneze problemele aparute in sistemul de salarizare al bugetarilor ca urmare a cresterii salariului minim pe economie, respectiv sa modifice coeficientul de ierarhizare.

"Ma refer la acele clase de salarizare suprapuse, sunt noua, ca urmare a masurilor luate de Guvern de crestere a salariului minim si de care beneficiaza un milion de cetateni, dintre care 274.000 sunt bugetari. Pentru a putea exista o diferentiere intre diferitele pregatiri si diferitele categorii de locuri de munca, se lucreaza pentru modificarea intr-un mod cat se poate de corect a coeficientului de ierarhizare, astfel incat sa se poata asigura o normalitate in sistemul de salarizare", a spus Rovana Plumb.

Salariul minim pe economie a fost majorat incepand cu 1 iulie de la 850 de lei la 900 de lei.