Premierul Victor Ponta a declarat ca guvernul nu se va duce la Palatul Cotroceni pentru consultari cu presedintele Traian Basescu pe tema legii privind reducerea CAS, afirmand ca, daca seful statului refuza sa o promulge, actul normativ revine in Parlament, unde va fi votat din nou "cu unanimitate" si nu mai poate fi respins a doua oara de la promulgare.

"Nu va merge niciodata guvernul la Cotroceni, guvernul e la Piata Victoriei. Daca vrea presedintele, acolo poate sa treaca", a spus Ponta, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Acesta a precizat ca, daca seful statul il va chema pe el pentru consultari, se va duce, dar "despre reducerea CAS nu avem ce discuta, pentru ca e o lege votata de parlamentul Romaniei".

"Daca vrea sa se consulte cu mine, nu se consulta cu cine trebuie. Nu e o masura a Guvernului, e o masura votata de Parlament. N-are decat o singura solutie, ori s-o promulge, ori s-o retrimita in Parlament (...) Putem vota legea din nou, asa cum am votat-o si prima data, si apoi e obligat sa o promulge", a afirmat premierul.

"Deci eu vreau sa-i linistesc pe oamenii seriosi din aceasta tara: indiferent de gesturile iresponsabile ale dlui Basescu, reducerea CAS va intra in functiune si va ajuta la crearea de locuri de munca", a mai spus Ponta.

UPDATE Ponta, dupa invitatia lui Basescu la consultari: Ma intalnesc si cu teroristii daca e bine pentru tara, dar Basescu sa discute cu Parlamentul

Premierul Victor Ponta a afirmat ulterior, la Romania TV, ca este dispus sa se intalneasca cu presedintele Basescu si chiar "cu teroristii "daca acest lucru este bine pentru tara, dar ca pentru reducerea CAS seful statului trebuie sa se consulte, eventual, cu Parlamentul, nu cu Guvernul, deoarece legea CAS este votata de parlamentari.

"Ma duc la orice consultari daca ii este drag de mine - mie nu imi e drag de el - ma duc sa discut pe orice probleme institutionale doreste, dar ce sa ne consultam pe legea CAS daca aceasta este aprobata de Parlament?", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a apreciat ca presedintele a vorbit despre reducerea contributiilor de asigurari sociale fiind total nepregatit si a precizat ca, daca acesta doreste totusi o intalnire cu Guvernul pe tema CAS, ii va transmite "o hartie" in care ii va explica faptul ca o astfel de consultare cu Guvernul este tardiva, deoarece reducerea CAS a fost deja votata de Parlament.