Mai multe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Arad si Bihor se afla pana miercuri la ora 1:00 sub cod galben de inundatii, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), transmite Mediafax.

Atentionarea vizeaza rauri mici din bazinele Viseu, Iza, Somesul Mare si bazinele superioare ale Moldovei si Sucevei. De asemenea, sunt vizate rauri mici din bazinele superioare si mijlocii ale Crisului Negru si Crisului Alb.

In zonele vizate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Potrivit hidrologilor, fenomenele pot avea intensitate mai mare pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei si Somesului Mare.

Meteorologii au anuntat anterior ca de marti, ora 18:00, pana miercuri, la ora 21:00, in toate judetele tarii vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, in unele zone, caderi de grindina.