Circulatia pe Calea Vacaresti va fi restrictionata intre strada Martisor si Soseaua Oltenitei, de marti dupa ora 10.00, pentru inceperea lucrarilor la pasajul subteran Piata Sudului, proiectul urmand a fi realizat cu fonduri europene, in 18 luni, scrie Mediafax.

Traficul pe Calea Vacaresti se va desfasura pe trei benzi de circulatie pe sensul de mers catre Soseaua Oltenitei si pe doua benzi de circulatie pe sensul spre bulevardul Tineretului, fata de trei benzi pe sens, existente in prezent, se arata in comunicatul de luni al municipalitatii.

Totodata, se inchide temporar accesul din Calea Vacaresti la benzinaria Agip si se instituie restrictia de oprire in zona lucrarilor.

Tot de marti, de la ora 10.00, statia de autobuze "Sos. Oltenitei" unde opresc liniile 312, 313, 381, 634, N103, N105, amplasata pe Calea Vacaresti dupa intersectia cu Soseaua Oltenitei, pe sensul de mers catre Piata Unirii, si statia "Piata Sudului" a liniei 634, amplasata pe Calea Vacaresti, inainte de intersectia cu Soseaua Oltenitei, pe sensul de mers catre terminalul "Romprim", se suspenda.

Totodata, autobuzele liniilor 634 si N103 vor efectua opriri pe Soseaua Oltenitei in statia "Piata Sudului", corespunzatoare liniei 232 pe sensul de mers catre Calea Vacaresti.

La inceputul lunii mai, Sorin Oprescu arata ca lucrarile pentru realizarea pasajului subteran rutier Piata Sudului, care va face legatura dintre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile, vor dura 18 luni, pana in luna decembrie 2015 si preciza ca timpii de asteptare pentru soferii care tranziteaza zona va fi redus cu 74 la suta.

Contractul pentru executia proiectului a fost semnat cu firmele Astaldi si Euroconstruct.

Primarul general al Capitalei arata ca proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legatura dintre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile, dar si amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier si catre statiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizeaza modernizarea carasobilului in intersectia Calea Vacaresti - Oltenitei - Nitu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie.

Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761 lei, din care 96.442.727 lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Lungimea totala a pasajului va fi de 356 de metri, lungimea rampei de intrare in pasaj dinspre Calea Vacaresti, de 111 metri, iar a celei de iesire spre Nitu Vasile - de 160 de metri.