Agentia Nationala de Integritate (ANI) a selectat consortiul format din Siveco, UTI Grup, SAP si Computer Sharing pentru furnizarea unui sistem IT de prevenire a conflictelor de interese in domeniul achizitiilor publice, contractul ridicandu-se la 30,41 milioane de lei, TVA inclusa (6,9 milioane euro), informeaza Mediafax.

In cadrul consortiului, Siveco Romania are calitatea de ofertant, UTI Grup - ofertant asociat, SAP Romania - tert sustinator si Computer Sharing SRL - subcontractant.

La licitatie au mai depus oferte Teamnet International, Romsys si consortiul format din S&T Romania, Ness Romania (tert sustinator) si Information Business Consulting SRL (subcontractant).

Prin anuntul de paticipare, contractul a fost estimat 30,43 milioane de lei, TVA inclusa.

Durata contractului a fost stabilita pentru 12 luni de la data atribuirii.

Denumit Prevent, proiectul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile.

Contractul de finantare a fost semnat la finele lunii noiembrie 2013.

In martie 2013, presedintele ANI, Horia Georgescu, a anuntat ca sistemul Prevent va functiona printr-o platforma cu o baza de date care va fi integrata atat la nivelul Registrului Comertului, cat si la nivelul institutiilor fiscale, astfel incat sa se faca relationarea cu persoanele conducatoare de institutii publice sau implicate in proceduri de achizitie publica.

Cateva luni mai tarziu, seful ANI a afirmat ca institutia va avea functional, in 2014, un sistem informatic care va emite avertismente in timp real atunci cand apar nereguli in timpul procedurilor de achizitii publice finantate cu fonduri europene.

"Intr-o prima faza, toate persoanele implicate in procesele de achizitii publice finantate cu fonduri europene vor fi monitorizate in timp real si sistemul, denumit Prevent, va emite avertismente atunci cand in timpul derularii procedurilor de licitatie sunt semnalate rude de gradul I si II care au legatura cu persoanele implicate in acest proces. Ulterior, monitorizarea se va extinde pentru toate licitatiile publicate in SEAP", a spus Georgescu la finele lunii octombrie 2013.

Infiintata in 1992, compaina Siveco Romania este unul dintre cei mai mari jucatori locali in domeniul aplicatiilor software si are peste 1.300 de angajati.

Actionarii companiei sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,2%, Siveco International SA - 32,5%, Siveco Romania - 3,75%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Florin Ilia - 2,69%, Daniela Bichir - 0,14% si Aurora Crusti - 0,14%.

La nivelul anului 2013, afacerile Siveco Romania au insumat 206,1 milioane de lei.