Marti, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime termice cuprinse intre 25 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii, informeaza Mediafax. Dupa-amiaza, in vestul si sud-vestul teritoriului disconfort termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala atingand pe arii restranse pragul critic de 80. In timpul zilei cerul va fi variabil, cu unele innorari, ploi de scurta durata si descarcari electrice, local in zona de munte si pe spatii restranse in centru si est.

Din orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua indeosebi in jumatatea de vest a tarii, unde se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Izolat se vor inregistra cantitati de apa insemnate si va cadea grindina. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

Miercuri, vremea va deveni in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, ziua in jumatatea de vest a tarii, precum si in zonele de deal si de munte, iar seara si noaptea mai ales in centrul, sudul si estul teritoriului. Local, ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate si pe spatii mici va cadea grindina.

Maximele termice, in scadere usoara in regiunile vestice si nordice, se vor situa intre 24 de grade pe litoral si 34 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade. Dupa-amiaza, in sudul teritoriului disconfort termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala atingand pe arii restranse pragul critic de 80.