Numele medicului roman care a semnat raportul medical privind starea de sanatate a sefului CJ, Nicusor Constantinescu, Serban Cocioba, apare intr-un document al Departamentului de Sanatate si Servicii Umane al Statelor Unite, asociat cu doua abateri, printre care una de luare de mita in anul 1999.

Serban I. CociobaFoto: Captura YouTube
  • UPDATE HotNews a incercat sa il contacteze telefonic pe Serban Cocioba, in repetate randuri, insa nu a reusit. Potrivit asistentei acestuia, doctorul era in consultatie.

In sectiunea constatarii faptelor, "paratul" Serban Ion Cocioba a fost gasit vinovat de luare de mita pe data de 22 martie 1999, iar pe data de 12 aprilie a fost condamnat la 2 ani de probatiune, sase luni de arest la domiciuliu si amendat cu suma de 10.000 de dolari.

In documentul emis de Biroul de conduita profesionala a Departamentului de Sanatate din SUA se arata ca Serban Cocioba a fost condamnat pentru un act "care constituie o infractiune in conformitate cu legislatia federala".

Intr-o decizie a Departamentului de Sanatate si Servicii Umane privind acelasi caz, se explica faptul ca Serban I. Cocioba a pledat vinovat in fata acuzatiei de luare de mita in schimbul trimiterii pacientilor inscrisi in programul MediCare la American Open MRI Center. Astfel, recunoasterea vinovatiei confirma infractiunea penala legata de furnizarea de servicii de sanatate in cadrul programului Medicare.

De asemenea, potrivit unui document care a indexat toate actiunile Biroului de Conduita referitoare la abaterile medicilor incepand cu anul 1990, medicul Cocioba Serban a primit avertisment si o amenda de 5000 de dolari pentru ca a confirmat acuzatia potrivit careia a raspuns fals la o intrebare in cererea sa de inregistrare la Drug Enforcement Agency.

Reamintim ca pe data de 6 iulie Consiliul Judetean Constanta a prezentat un nou raport medical privind starea de sanatate a sefului CJ, Nicusor Constantinescu, semnat de Serban L.Cocioaba, in care se arata ca transportarea pacientului in Romania ii poate pune viata in pericol.

Sursa foto: Youtube