Dan Voiculescu a declarat luni dimineata, inainte sa mearga la termenul de la Curtea de Apel Bucuresti unde se judeca dosarul ICA, ca este un om sensibil, desi pare dur si ermetic. El a anuntat ca Monica Macovei va trebui sa raspunda in justitie pentru defaimarea tarii, dupa ce europarlamentarul PDL a afirmat ca a fost agresata fizic de Voiculescu.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

"Eu par foarte dur, par foarte ermetic, dar sunt foarte sensibil. Oamenii sensibili intra intr-o carapace petnru a se proteja", a declarat el dupa ce a afirmat ca este trist pentru ca oamenii uita sa fie oameni, facand referire la faptul ca "o televiziune a intrat cu bocancii in viata d-nei Radulescu" (jurista la Grivco, cea care a raspuns intrebarilor jurnalistilor in conferinta de presa de duminica, dupa ce Voiculescu a parasit sala refuzand sa raspunda).

Despre Monica Macovei:

"In Senat, Varanu' m-a inghesuit si a fost agresiv. S-a lipit de mine la propriu, intr-un colt unde m-a bagat, ca sa schimb o lege. A fost foarte agresiv si fizic", a declarat Monica Macovei la B1 Tv, potrivit Stiripesurse.ro.

Monica Macovei a mai spus ca Dan Voiculescu uraste statul de drept, in aceeasi zi in care omul de afaceri s-a declarat, intr-o conferinta de presa, un sustinator "infocat"' al statului de drept.

"Dan Voiculescu este un inculpat care uraste statul de drept. Tot ce a facut a fost impotriva statului de drept, impotriva interesului public. Este un blestem pentru Romania", a afirmat Monica Macovei.

"E o mare nedreptate. Spune despre mine care sunt un capitalist, ca urasc statul de drept. Doamna Macovei are o problema cu democratia. Ea a fost procuror comunist, nu eu. Dar asta e istoria despre santaj. nu vreau sa discut atat timp cat sunt sub control judiciar pentru ca nu e drept", a afirmat fondatorul PC.

"Problema tuturor este ca Antena 3 nu a vrut sa le cante in struna politicienilor. Va asigur ca democratia este pentru mine cel mai important lucru".

"Este vorba de un proces impotriva doamnei Monica Macovei pentru defaimarea Romaniei si, sa ma consult cu avocatii mei, pentru subminarea economiei nationale. Doamna Macovei a afirmat de la microfonul Parlamentului European ca in Romania la referendum s-au furat milioane de voturi. Intre timp s-au deschis 2.000, cred, de dosare, am inteles ca 1.000 au NUP. Se asteapta terminarea celor 2.000 de dosare si doamna Macovei trebuie sa raspunda din ce cauza a defaimat Romania. Si va raspunde si penal, ca exista articol de lege pentru asta. Apropo de stat de drept si de democratie... Va fi un proces care va fi intentat de cateva ONG-uri care se ocupa de astfel de activitati.O sa semnez si eu, nu am niciun fel de problema".

"Asta se va intampla in urmatoarele zile. Este, cred, primul proces de defaimare" le-a spus el jurnalistilor, dupa ce initial a anuntat ca asteapta sa vorbeasca despre Monica Macovei, pe care a numit-o "procuror comunist" in mai multe randuri, dupa ce i se confirma informatia.

Pe 12 septembrie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a vorbit in plenul Parlamentului European despre fraude comise la referendumul de destituire a presedintelui Traian Basescu, estimate la 1,5 milioane de voturi.

"Procurorii cerceteaza fraude la referendum, sunt in lucru peste 500 de dosare. In unul din dosare sunt alegatii de 1,5 milioane de voturi fraudate. Trebuie mentinute aceste dosare si aparati procurorii pentru ca se incearca indepartarea lor. Fraudarea unui vot este forma de coruptie cea mai urata pentru ca este impotriva poporului", declara atunci Macovei, aminteste Agerpres.