Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a depus, la sfarsitul acestei saptamani, la Tribunalul Constanta, o contestatie la executarea pedepsei, primul termen in acest dosar fiind stabilit pentru 6 august. La Tribunalul Constanta a fost inregistrat, pe 4 iulie, un dosar privind o contestatie la executarea pedepsei depusa de catre Gigi Becali. Primul termen in acest caz a fost stabilit pentru 6 august, potrivit Mediafax.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.