Dan Voiculescu indeamna ziaristii Antenei 3 sa-si "indeplineasca misiunea de a incuraja respectarea statului de drept, de intarire a parteneriatelor strategice ale Romaniei" si afirma ca "in perioada imediat urmatoare se va demonstra ca atat in serviciile secrete, cat si in sistemul judiciar, inclusiv DNA, exista oameni onesti care isi fac cu constiinciozitate meseria".

Dan VoiculescuFoto: Hotnews

"In acelasi timp, imi doresc ca jurnalistii Antena 3 sa continue sa-si indeplineasca misiunea de a incuraja respectarea statului de drept, de intarire a parteneriatelor strategice ale Romaniei, de sprijin pentru institutiile statului, telespectatorii asteptand de la ei onestitate si profesionalism", afirmat Voiculescu, intr-un mesaj postat pe blogul lui si intitulat "Mai sunt 3 luni pana la debarcarea lui Basescu Traian".

Acesta afirma, "in calitate de principal adversar politic al lui Basescu Traian" ca in "procesul Telepatia" "au fost incalcate mai multe texte de lege motiv pentru care s-a decis initierea unor actiuni reconventionale", o referire la cerea de stramutare a dosarului ICA.

In ceea ce priveste citarea sa la DNA, in urma caruia i s-a deschis un nou dosar, de santaj, Voiculescu sustine din nou ca este vorba de "declaratii mincinoase" si ca nu cunoaste niciunul dintre denuntatori.

"Si pentru ca vreau ca lucrurile sa fie clare, mentionez ca nu mi-au fost prezentate nici inregistrari audio, nici inregistrari video si nici fapte materiale ilegale, nicio proba referitoare la cand s-ar fi intalnit cineva cu mine pentru pretinsul santaj, unde (?) sau cine (?) mai era prezent ???", spune el.

Dan Voiculescu tine insa sa sublinieze "atitudinea corecta a procurorului" care l-a audiat, pe care il asigura ca va "respecta prevederile din ordonanta prin care a dispus controlul judiciar".

"Vreau sa ii asigur pe Basescu Traian si pe pionii sai ca psihicul meu este foarte rezistent si ca, asa cum nu am cedat timp de 9 ani dorintei lui Basescu de a-si subordona Antena 3, nu voi face acest lucru tocmai acum cand mai are 3 luni de mandat.

In acelasi timp, imi doresc ca jurnalistii Antena 3 sa continue sa-si indeplineasca misiunea de a incuraja respectarea statului de drept, de intarire a parteneriatelor strategice ale Romaniei, de sprijin pentru institutiile statului, telespectatorii asteptand de la ei onestitate si profesionalism", incheie acesta.

Intr-o alta postare, publicata tot vineri, Dan Voiculescu isi exprima regretul pentru faptul ca "ziaristii au fost nevoiti sa alerge" dupa masina sa, cand s-a prezentat la politie, si anunta ca va organiza o conferinta de presa, duminica, de la ora 18:30, in cadrul careia va raspunde "la tot ce intereseaza opinia publica, evitand astfel discutiile pe strada sau pe scari".