Presedintele PP-DD Simona Man si deputatul PP-DD Liliana Minca anunta, intr-un comunicat, ca intentioneaza sa depuna, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, o sesizare privind posibile acte de coruptie ale presedintelui CNA, Laura Georgescu. "Ca urmare a aparitiei in spatiul public al inregistrarilor care dovedesc ca Laura Georgescu, in calitate de presedinte al CNA, incearca sa obtina foloase care nu i se cuvin, sub forma a cinci laptopuri, pentru faptul ca aceasta favorizeaza si protejeaza anumite persoane si televiziuni, PP-DD cere demisia Laurei Georgescu din functia de conducere a Consiliului National al Audiovizualului", se arata in comunicatul PP-DD.

In textul denuntului depus de PP-DD la DNA li se cere procurorilor anticoruptie sa dispuna fata de Laura Georgescu "inceperea urmaririi penale si tragerea la raspundere pentru savarsirea infractiunilor prevazute si sanctionate de art. 289 alin. 1 si art. 291 alin. 1 din Noul Cod Penal, respectiv infractiunile de luare de mita si trafic de influenta".

"In sustinerea prezentului denunt, in primul rand va rugam sa observati inregistrarile atasate prin care Laura Georgescu, in calitate de Presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, incearca sa obtina foloase care nu i se cuvin, sub forma a cinci laptopuri, pentru faptul ca aceasta favorizeaza si protejeaza anumite persoane si televiziuni, intr-un mod vadit nelegal. In conditiile in care insasi doamna Laura Georgescu a recunoscut in timpul audierii in fata Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor ca vocea din inregistrari ii apartine, intelegem sa va supunem atentiei faptele inregistrate avand in vedere ca se incadreaza in sfera dreptului penal, intrunind elementele constitutive ale celor doua infractiuni pentru care solicitam cercetarea si sanctionarea doamnei Laura Georgescu", se arata in comunicatul PPDD.

  • Citeste textul complet al sesizarii in documentul atasat.