Sute de tiruri sunt blocate in birourile vamale interne din cauza unei defectiuni la sistemul informatic, a anuntat Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), care precizeaza ca pierderile pentru fiecare camion depasesc 100 euro/ zi, potrivit Mediafax.

Operatiunile vamale sunt blocate din cauza nefunctionarii sistemului informatic de la birourile vamale interne inca de joi, iar pana in prezent nu au fost luate masuri pentru deblocarea situatiei si nici nu sunt perspective pentru reinceperea activitatii, se arata intr-un comunicat al FORT.

Reprezentantii FORT sustin ca au solicitat informatii direct la operatoriii vamali, insa acestia sustin ca si daca situatia este remediata, in weekend nu se va lucra.

"FORT solicita urgent remedierea situatiei si desfasurarea activitatii si in weekend pentru a recupera timpul pierdut", potrivit sursei citate.

Asociatia precizeaza ca pentru fiecare camion pierderile sunt de cel putin 100 euro/zi, fara a lua in calcul imposibilitatea de a livra marfurile si problemele generate clientilor.