Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a anuntat vineri ca pe litoralul romanesc parametrii de calitate a apei marii sunt "buni", dupa ce MAE a avertizat romanii ca exista un risc crescut ca pe litoralul bulgaresc apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A, transmite Mediafax.

"Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism asigura turistii care doresc sa-si petreaca urmatoarele zile pe litoralul romanesc ca institutiile autorizate controleaza periodic calitatea apei. Conform ultimelor teste efectuate de Directia de Sanatate Publica Constanta, in acest moment parametrii de calitate a apei sunt buni", se arata intr-un comunicat transmis vineri MEDIAFAX.

Intr-un comunicat de presa transmis vineri dimineata, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre asupra faptului ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

"Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare a unor analize ale apei de mare din zona ᅡPlaja ofiterilor-Varnaᅡ, s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica ᅡEscherichia coliᅡ si ᅡenterococi intestinaliᅡ. Specialistii recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an sa se vaccineze impotriva hepatitei A", precizeaza reprezentantii MAE.

De asemenea, acestia recomanda consultarea periodica atat a site-urilor de specialitate, cat si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie.