Curtea a decis joi ca hotararea Parlamentului privind Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) este neconstitutionala, CCR admitand sesizarea PNL si PDL, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Judecatorii au constatat ca in acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidatilor in functie de algoritmul politic si ponderea grupurilor parlamentare.

Reprezentantii PNL si PDL anuntau recent ca grupurile parlamentare ale celor doua formatiuni vor sesiza CCR in privinta hotararii Parlamentului din 16 iunie de numire a Consiliului de Administratie al SRR.

"Argumentul pe care il vom aduce in fata CCR este acela ca nu a fost respectata ponderea grupurilor parlamentare, asa cum prevede legea. PNL detine o pondere de 25% din Parlament si ar fi avut dreptul la nominalizarea a doua persoane (n.r. - in CA al RRA), lucru care nu s-a intamplat", a sustinut deputatul PNL Theodor Nicolescu.

El si-a exprimat optimismul cu privire la aceasta sesizare, mentionand ca exista un precedent al CCR in cazul TVR, si anume decizia nr. 783 din septembrie 2012, prin care s-a dat o interpretare similara celei pe care o invoca acum parlamentarii PNL si PDL.