Insarcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA in Romania, Duane Butcher, apreciaza, intr-un interviu acordat Pro Tv, ca scandalul in care este implicat fratele sefului statului "intareste independenta procurorilor si a sistemului judiciar" si arata ca "oamenii sunt egali in fata legii", citeaza Mediafax.

"Nu comentam cazuri anume. Va pot spune insa ca acest caz intareste independenta procurorilor si a sistemului judiciar. Arata ca, in aceasta tara, oamenii sunt egali in fata legii si ca nici macar legaturile de familie la cel mai inalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infractiune", a spus oficialul SUA.

Seful misiunii diplomatice americane in Romania, Duane Butcher, lauda "eroismul celor care lupta impotriva coruptiei" din tara noastra. De asemenea, Butcher descrie drept "extraordinare" progresele facute anul acesta in acest domeniu.

"Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care lupta impotriva coruptiei, cateodata in conditii extrem de dificile. In special in contextul unora dintre atacurile de presa impotriva celor care isi fac treaba si se lupta pentru Romania", a declarat Duane Butcher.

Cat despre criza din regiune, Butcher a afirmat ca Romania poate tine piept Rusiei mai bine decat multe alte tari din aceasta parte a continentului: "Nu putem ignora influenta Rusiei, dar luand in calcul ce se intampla in regiune, sunt foarte putine tari mai pregatite ca Romania sa faca fata influentei Rusiei", a mai declarat oficialul american, in interviu.