Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, condamnat definitiv la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare, a fost adus, marti, la Tribunalul Olt, unde ar fi trebuit sa se ia in discutie o solicitare de eliberare conditionata pe numele sau, insa in fata judecatorului acesta nu si-a insusit cererea.

Potrivit portatului instantelor, marti, la Tribunalul Olt, era programat termen pentru luarea in discutie a unei cereri de eliberare conditionata pe numele lui Sandu Anghel, transmite Mediafax.

Astfel, Bercea Mondial a fost transportat de la Penitenciarul Craiova, unde este incarcerat, la Tribunalulul Olt, insa in fata judecatorului de sedinta acesta a spus ca nu el a formulat cererea respectiva.

"Potrivit declaratiei lui Sandu Anghel in fata judecatorului, acesta nu si-a insusit cererea, a declarat ca nu ii apartine ca manifestare de vointa, drept pentru care nu s-a mai judecat", a declarat Gheorghe Biolan, purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Olt, aceasta practica este des intalnita in randurile detinutilor, unii dintre acestia trimitand astfel de cereri prin posta ca manifestare a dreptului de corespondenta, completandu-le insa in numele altor detinuti.

Deocamdata, persoana care a depus cererea pe numele lui Bercea Mondial nu a fost identificata, numele acesteia nefiind mentionat in solicitare.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare, pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011, iar fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. In acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.