Deputatul PSD Sebastian Ghita sustine, intr-un interviu publicat in ziarul Adevarul, ca s-a impacat cu colegul sau de partid, Robert Negoita, dupa ce primarul sectorului 3 a depus o plangere penala la parchet in care-l acuza pe Ghita ca l-a amenintat cu moartea. "Am avut cateva discutii cu Robert Negoita si nu cred ca mai sunt probleme intre noi. Ne pare rau ca nu am depasit mai colegial neintelegerile", a declarat Ghita.

  • Pe de alta parte, surse din Parchetul General au declarat pentru HotNews.ro ca Negoita nu si-a retras plangerea, dar ca la audieri n-a mai sustinut acuzatiile ci a incercat sa le relativizeze.

Intrebat de Adevarul in ce stadiu se afla conflictul cu Negoita, cu mentiunea ca Liviu Dragnea spunea ca v-a impacat, Sebastian Ghita a raspuns: "Dragnea nu e chiar Papa de la Roma sa impace pe cineva sau sa despace. Toti trebuie sa avem incredere in Justitie si sa incercam sa fim mai buni. Am avut cateva discutii cu Robert Negoita si nu cred ca mai sunt probleme intre noi. Ne pare rau ca nu am depasit mai colegial neintelegerile."

Pe data de 13 mai, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a depus la Parchetul General o plangere penala impotriva deputatului PSD Sebastian Ghita, sustinand ca acesta l-a amenintat cu moartea la telefon, anunta Agerpres. "Mi-a spus: Te termin. Ai intrat pe mana mea. Te termin. Mori de mana mea. Nu o sa te las", a relatat Robert Negoita convorbirea cu Sebastian Ghita. Negoita a spus ca nu a inregistrat acea convorbire telefonica, aratand ca el "nu este securist" si nu provine dintr-o familie de securisti.

Inainte ca Negoita sa se adreseze Parchetului, Romania TV, televiziune fondata de Sebastian Ghita, a difuzat mai multe materiale jurnalistice in care l-a atacat pe primarul sectorului, Robert Negoita. Una dintre teme a fost concesionarea parcurilor din sectorul 3.

"Am aici o plangere penala impotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea. In opinia mea, este o chestiune foarte grava din aceasta perspectiva si cred ca este de datoria mea sa dau un semnal in aceasta tara, deoarece cu astfel de securisme si cu astfel de comportament nu trebuie sa mergem mai departe. Este pacat ca un deputat in Romania, dupa 25 de ani de la Revolutie, sa ameninte cu moartea un primar de sector", a declarat Robert Negoita la intrarea in sediul Parchetului General.