Ministerul Educatiei Nationale (MEN) nu va tolera nicio abatere de la lege si de la normele prevazute in metodologia de organizare a examenului, le-a transmis, duminica, ministrul de resort Remus Pricopie inspectorilor scolari intr-o videoconferinta, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres. Probele scrise ale Bacalaureatului 2014, sesiunea iunie - iulie, incep luni, cu proba de Limba si literatura romana, pentru care au fost pregatite doua tipuri de subiecte, pentru profilul umanist si respectiv cel real ale filierei teoretice.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a sustinut duminica o videoconferinta cu personalul din tara implicat in organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2014. Au participat presedintii si informaticienii celor 527 de centre de examinare si ai celor 147 de centre de evaluare, inspectori scolari generali, inspectori scolari generali adjuncti, inspectori si membrii Comisiei Nationale de Bacalaureat din Ministerul Educatiei Nationale.

In cadrul videoconferintei au fost discutate procedurile legate de organizare si masurile de securitate impuse pentru probele scrise de la Bacalaureat.

"Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a multumit profesorilor implicati si a atras atentia asupra faptului ca MEN nu va tolera nicio abatere de la lege si de la normele prevazute in metodologia de organizare a examenului", se arata in document.

Potrivit acestuia, luni, 30 iunie, va avea loc prima proba scrisa din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana.

"Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare. Absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice, profilul umanist, si cei ai filierei vocationale, profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale - toate profilurile, cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte. Subiectele sunt elaborate de profesori specialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si au un grad de dificultate mediu, in raport cu programa si cu competentele vizate", informeaza Ministerul Educatiei.

De asemenea, mentioneaza ca elevii au avut posibilitatea sa consulte si sa rezolve modele de subiecte pentru Bacalaureat inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand acestea au fost publicate pe site-ul subiecte2014.edu.ro

Probele scrise ale Bacalaureatului 2014, sesiunea iunie - iulie, incep luni, cu proba de Limba si literatura romana, pentru care au fost pregatite doua tipuri de subiecte, pentru profilul umanist si respectiv cel real ale filierei teoretice.

Luni va avea loc prima proba scrisa din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana. Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei, citate de Mediafax.

Absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice - profilul umanist si cei ai filierei vocationale - profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale - toate profilurile cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

"Marti, 1 iulie, absolventii clasei a XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna (proba E)b), iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului (proba E)c). Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii (proba E)d). Afisarea rezultatelor va avea loc in data de 7 iulie (pana in ora 12:00). In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 12:00 - 16:00). Acestea urmeaza a fi solutionate in perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate in data de 11 iulie", se mai spune in comunicat.