Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a recunoscut ca in sistemul de primiri urgente si SMURD exista un deficit de personal si a spus ca ar mai fi nevoie de sute de medici la nivel national, el facand apel la rezidenti "sa se inroleze in UPU ca sa poata lucra si acolo si la SMURD".

Intrebat, sambata, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei de aniversare a 20 de ani de la infiintarea SMURD Cluj, care este deficitul de personal in acest serviciu, Raed Arafat a spus ca pentru a se ajunge la nivelul necesar ar trebui sa fie 1.200 -1.300 de medici in unitatile de primiri urgente, care sa lucreze si la SMURD, transmite Mediafax.

"Exista deficit si nu este nimic de ascuns, mai ales pe partea de medici, lucru pe care incercam sa-l completam prin rezidentii care termina si ii incurajez pe medici sa intre in rezidentiatul de urgenta, sa il finalizeze si sa se inroleze in UPU ca sa poata lucra si acolo si la SMURD. Este un aspect de durata. Ar fi nevoie de sute de medici ca sa functioneze corect, pe plan national, unitatile de primiri urgente si SMURD. Este normal acest lucru, daca ne gandim ca este o specializare recenta, dar daca ne gandim unde suntem acum, am evoluat foarte bine. Noi nu am avut mai multi medici si am scazut, ci am pornit cu foarte putini si am crescut. Ca sa ajungem la nivelul care este necesar, poate ar trebui sa atingem 1.200 - 1.300 de medici in acest domeniu, in unitati de primiri urgente, care sa activeze si la nivelul SMURD", a spus Raed Arafat.