Meteorologii anunta pentru vineri vreme racoroasa pentru aceasta data calendaristica. O usoara instabilitate atmosferica se va manifesta in zona Carpatilor Orientali, in nordul Moldovei, Muntenia, Oltenia si Dobrogea, unde vor fi innorari si local se vor semnala averse in general slabe cantitativ, insotite de descarcari electrice si usoare intensificari ale vantului. In restul tarii cerul va fi variabil si cu totul izolat vor fi ploi de scurta durata.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 grade in Bucovina si 27 de grade in extremitatea de sud-vest a teritoriului.

Si la Bucuresti, vreme racoroasa, ploi temporare si vant slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade.

In week-end vremea se mai incalzeste si va fi in general frumoasa

Sambata vor mai fi innorari in Carpatii Meridionali si Orientali, precum si in Subcarpatii Oltenie si ai Munteniei, unde doar pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice.

Maximele se vor situa intre 22 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 29 grade in Banat, in vestul Olteniei si sud-vestul Transilvaniei.

La Bucuresti sambata, vreme frumoasa cu maxim 26 de grade.

Duminica vremea va fi si mai frumoasa, iar ploile vor fi cu totul izolate in vest si nord-vest. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 23 grade pe litoral si 32 grade in Banat, poate si in vestul Olteniei.

La Bucuresti va fi soare, iar mercurul in termometre va urca la 29 de grade.