​Articol actualizat

FOTO Aleksandr Dughin a fost in Romania. Ideologul lui Putin s-a intalnit la Manastirea Neamt si Manastirea Dorna Arini cu mai multi preoti si stareti ortodocsi - surse

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Miercuri, 25 iunie 2014, 14:43 Actualitate | Esenţial


Aleksandr Dughin - al patrulea de la stanga la dreapta
Foto: turcescu.ro
Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost in ultimele zile intr-o vizita in Romania, unde s-a intalnit cu fete bisericesti din Biserica Ortodoxa Romana, in cadrul proiectului larg eurasiatic al profesorului de la Moscova, a declarat pentru HotNews.ro scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundatiei Romania - Rusia.
 • UPDATE Surse apropiate discutiilor au declarat pentru HotNews.ro ca Aleksandr Dughin a avut o serie de intalniri in zona Neamt si zona Suceava cu diversi stareti de manastiri din zona. Aceleasi surse au precizat ca Dughin s-a intalnit la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Dorna Arini cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul. Potrivit agentiei Mediafax, IPS Teodosie a fost primul inalt ierarh ortodox in istoria BOR cercetat penal
 • UPDATE 1 IPS Teodosie s-a aflat marti la Suceava, unde a participat la hramul catedralei Sfantul Ioan cel Nou insa nu s-a intalnit cu Dughin si cu nicio persoana din Rusia, a precizat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Calin Gavrilas. El a precizat ca Teodosie nu s-a deplasat in judetul Neamt. In plus, IPS Teodosie a fost duminica in Grecia.

Despre intalnirile lui Dughin in Romania


"S-a intalnit cu mai multe fete bisericesti, pentru ca are proiectul eurasiatic si <<A Treia Roma>>, deci pe dansul il intereseaza foarte mult fetele bisericesti", a spus Popa, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, Dughin a venit in Romania duminica trecuta si a plecat in cursul zilei de miercuri, 25 iunie.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a precizat pentru HotNews.ro ca oficialii Patriarhiei nu s-au intalnit cu Dughin.

"Reprezentantii Patriarhiei nu au avut vreo intrevedere cu domnul Aleksandr Dughin. Patriarhia neaga categoric vreo astfel de intalnire", a precizat Constantin Stoica, preotul participand la o sedinta la Patriarhie miercuri.

Potrivit lui Mircea Popa, Dughin a vizitat unele manastiri din Romania.

UPDATE2. Ulterior, jurnalistul Robert Turcescu a publicat pe blogul lui o fotografie cu Dughin la Bucuresti, despre care spune ca a fost facuta marti, 24 iunie.

Potrivit  jurnalistului, instantaneul, realizat in incinta restaurantului Diesel din Floreasca, ii infatiseaza, de la stinga la dreapta, pe Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), sotia lui Eugen Mihaescu, publicistul Mircea Popa, Aleksandr Dughin si Calin Mihaescu, editor si initiator "Miscarea Eurasia" in Romania.

"Aceasta intilnire are loc in contextul unei noi vizite in Romania a consilierului lui Putin, o vizita care a inceput duminica, 22 iunie 2014, si care s-a incheiat azi, 25 iunie 2014, la ora 14.00, cind Dughin a zburat in directia Rusia de pe aeroportul Otopeni", mai scrie Turcescu, pe blogul lui.

"A treia Roma", evocata de Mircea Popa, este un element central ideologic si mistic al doctrinei eurasianiste, promovate de Dughin si de Kremlin in prezent. "A Treia Roma" a fost invocata de calugarul Filofei din Pskov, care, in anul 1510, desemna astfel Marele Ducat al Moscovei, intr-o scrisoare catre marele duce Vasile III.

Moscovitii ar fi trebuit astfel sa-si asume misiunea si vocatia soteriologica de a salva si proteja lumea ortodoxa si crestina, in  general, dupa caderea Romei si a Constantinopolului.

Ideolog influent al Kremlinului, Aleksandr Dughin revitalizeaza in prezent doctrina eurasianista si conceptul de "A Treia Roma", profesorul rus "incluzand" Romania in proiectul "spatiului eurasiatic".

"Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie", spunea Dughin in vara lui 2013, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, organ de presa oficial al guvernului rus.

Vocea Rusiei il prezenta pe Dughin drept "unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi". Altfel spus, ai Rusiei lui Putin, a carei pozitie belicoasa la adresa Ucrainei readuce in prim plan, potrivit presei si observatorilor occidentali, idealurile eurasiatice ale liderului de la Kremlin.

Cine este Aleksandr Dughin (52), filosoful si politologul ale carui idei se regasesc in mai toate marile manevre ale lui Vladimir Putin din ultimii ani?

In interviul din vara anului trecut, realizat pe marginea vizitei ministrului Titus Corlatean la Moscova, editia in limba romana a Vocii Rusiei dedica amplu spatiu editorial lui Aleksandr Dughin si perspectivelor lui asupra lumii, inclusiv asupra relatiilor Rusiei cu Republica Moldova si Romania. Cum il descria atunci Vocea Rusiei pe Aleksandr Dughin?

"Un politolog rus si unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi. Dughin a creat o teorie geopolitica inedita in care coabiteaza realpolitik-ul pragmatic si mesianismul ortodox. Totodata, filozoful rus este liderul Miscarii Eurasiatice si unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ului care uneste si sincronizeaza eforturile ideologilor conservatori din Rusia."

Printre ideile exprimate de Dughin in acel interviu:
 • "Veti vedea ca a treia veriga a lantului regional al apropierii de noua alianta (eurasiatica - n.red.) va fi Romania. Mai mult, intrand in aceasta uniune, Romania s-ar putea uni cu Moldova in care s-ar fi reintegrat Transnistria. Toata lumea ar avea de castigat!"
 • "Romania se afla la periferia Uniunii Europene, este un oaspete nepoftit, tratat mai rau decat tarile care se afla in dificultate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda. In Uniunea Europeana, aceste tari sunt catalogate peiorativ drept "Grupul PIIGS", adica "grupul porcilor". Inseamna ca in acest context Romania este o tara de mana a zecea? In Europa exista o perceptie negativa si injusta a romanilor"
 • "Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie, va fi apreciata la justa valoare si va fi tratata ca un partener egal, ca un partener apropiat din punct de vedere civilizational. Acest aspect este foarte important pentru constiinta nationala"
 • "Faptul ca am fost divizati de o terta forta, de atlantisti, si-a jucat rolul. Ei incearca sa ne invrajbeasca, comit mici acte de sabotaj si creeaza o atmosfera de ostilitate, dar aceste lucruri se vor termina. Rusia si Romania au prea multe in comun! Pe noi ne asteapta o reintalnire si o redescoperire reciproca in contextul unei civilizatii comune. Deja se fac primii pasi in aceasta directie. Nu le supraestimez valoarea, dar interpretez pozitiv acesti pasi."

Aleksandr Dughin, in 1998: Metodele noastre de actiune - atacuri, sabotaje, incendieri, poduri aruncate in aer

Aleksandr Dughin a fost in Romania si in septembrie 2013, cand s-a intalnit, printre altii, cu fostul premier Adrian Nastase, aflat in prezent la penitenciar.

Dughin si-a prezentat conceptiile intr-un interviu interesant luat de jurnalistul  polonez Grzegorz Gorny la Moscova, martie 1998, pentru Fronda, tradus si publicat de Gelu Trandafir:

Reporter: Se spune adesea despre cercul dumneavoastra ca este echivalentul rus al Noii Drepte Vest-europene. Aceasta orientare, ce porneste de la premiza ca batalia pentru soarta omenirii nu se poarta pe teren politic, ci cultural, deci si-a declarat un Kulturkampf specific...

Aleksandr Dughin: Nu imi place sa fiu comparat cu ei pentru ca este in fond o comparatie cu perdantii. De-a lungul anilor de opozitie in Rusia am facut lucruri la care ei nici nu au visat. Nu m-am ocupat de Kulturkampf, ci de inseminarea ideologica a fortelor politice serioase. Am lucrat cu istoria vie, nu cu arheologia. Singurul om din Vest, ale carui idei ma frapeaza prin dimensiunea lor a fost Jean Thiriart, autorul ideii unui imperiu euro-sovietic. Inainte sa moara a venit la Moscova, l-am gazduit aici, l-am prezentat lui Igor Ligaciov, lui Ziuganov, Baburin, ...

Europa azi are de ales: eurasianism sau atlantism. Fie merge cu Rusia, fie cu America.

Aleksandr Dughin: Daca Noua Dreapta europeana ne alege pe noi, inseamna ca alege elementul barbar, si deci trebuie sa adopte metodele noastre de actiune. Trebuie sa organizeze atacuri, sa se ocupe de sabotaje, incendieri, sa arunce in aer poduri. Anti-globalismul adevarat este distrugere si teroare.

Si ce face Noua Dreapta? S-a transformat intr-o secta intelectuala. De treizeci de ani se aduna si bat campii la seminare domni supraponderali cu parul carunt si cu aer de bunici. Sigur ca trebuie sa citesti carti, insa nu e suficient. Trebuie sa creezi gherila. Daca esti impotriva Noii Ordini Mondiale, atunci ia un cutit si pune-ti o masca, iesi din casa in fiecare noapte si omoara macar un iancheu.

 De aceea sunt apropiat de Noua Stanga, de Brigazile Rosii, de Rote Armee Fraktion. Sarcina noastra nu se limiteaza la cultura, sarcina noastra este sa facem o revolutie reala. Pentru aceasta avem nevoie de ideologie si pregatire intelectuala, dar fara participare concreta la actiune, fara experienta de front, fara botezul luptei ne va ramane inaccesibila.

Nu stiu daca vreunul din activistii Noii Drepte a fost vreodata sub tir de artilerie, insa oamenii nostri nu merg numai la mitinguri, sau lupta pe baricade, ci merg si la razboaie adevarate, de ex. in Transnistria sau Iugoslavia. Noua Dreapta este doar un proiect, dar noi suntem si proiectanti si realizatori, arhitecti si contructori. Viitorul e al nostru.

 • De ce conteaza Dughin

De ce conteaza ce spune acest Aleksandr Dughin, un filosof si politolog evitat, in general, de media occidentale si luat ca referinta oculta de multi politicieni si observatori din zona atlantica?

In contextul evenimentelor din Ucraina/Crimeea, "Putin pare, acum, sa aiba o alta agenda: sa reconstruiasca ce mai poate din fostul imperiu, dar pe baza unui model rusesc, mai degraba decat unul sovietic", scriau recent, intr-o analiza publicata de Washington Post, doi experti in relatiile Rusia-Occident, a caror opinie este impartasita de multi in presa occidentala. Observatorii americani si europeni iau tot mai in serios "visul eurasiatic" al lui Vladimir Putin si al cercurilor conservatoare de la Moscova. Visul - asupra caruia Vladimir Tismaneanu ofera o perspectiva aici - este influentat in buna masura de curentul "neo-eurasianismului" promovat inca de la inceputurile implicarii sale in viata publica de filosoful si politologul rus Aleksandr Dughin.

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperiu rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia. (sursa: Wikipedia).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34659 vizualizari

 • +56 (62 voturi)    
  Pe scurt: (Miercuri, 25 iunie 2014, 14:55)

  gussy [utilizator]

  Dragi talhari care conduceti Romania de 25 de ani, bateti palma cu noi, va asteptam cu bratele deschise!
  Altfel... UE si USA va vor veni de hac si, in cele din urma, ii vor lamuri pe romani ca locul vostru este la bulau.
  • +22 (28 voturi)    
   Nu gaseam suficiente motive (Miercuri, 25 iunie 2014, 20:06)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   sa renunt la ortodoxie... ma gandeam ca adevarata credinta o porti in suflet si in minte. Miscarilea astea ma pot mobiliza insa. Daca preotilor ortodoxi li se va pune in carca si apropierea de primitiva rusie, atunci pentru mine e simplu si usor!
  • +5 (5 voturi)    
   TERORISM!! (Joi, 26 iunie 2014, 13:09)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   " De aceea sunt apropiat de Noua Stanga, de Brigazile Rosii, de Rote Armee Fraktion."
   Adica de teroristii din 1970 incoace [asasinarea lui Aldo Moro, a industraisului german, Achille Lauro, deturnare de avioane]
   Trebuie declarat persona non-grata in UE.
 • +41 (49 voturi)    
  no red flags (Miercuri, 25 iunie 2014, 14:56)

  Tomis [utilizator]

  Danut a primit instructiuni sa foloseasca trafaletul si la lipit afise in toamna. BORmasina ( TM Kamikaze ) functioneaza.
  • +21 (29 voturi)    
   Coincidente (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:58)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui Tomis

   De remarcat "prietenia" strinsa dintre USL si Biserica Ortodoxa prin care mafia usl le face practic toate poftele popilor.
   Eh, ce mai conteaza o coincidenta in plus.
 • +52 (62 voturi)    
  dementul asta bolshevic (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:07)

  un domn [utilizator]

  ar trebui declarant persoana NON GRATA in Romania !
  • +32 (34 voturi)    
   nu cred (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:59)

   titi_rulment [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   ..i-am face doar reclama. Ar trebui declarati persoana non grata astia de se intalnesc cu el si le curg mucii la ce debiteaza individul
   • +24 (28 voturi)    
    pe astia care le curg... (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:20)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui titi_rulment

    ii putem acuza de Inalta Tradare !, e simplu cu ei
  • +10 (14 voturi)    
   ...da ... (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:05)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   ...impreuna cu bor ...
   • +3 (3 voturi)    
    asa sa le ajute Dumnezeu (Joi, 26 iunie 2014, 8:50)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

    la popii tradatori de Neam si Tara !
  • +13 (17 voturi)    
   dA (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:48)

   Babilou [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   In Ukraina e deja persona non grata de prin 2005 din cauza amestecului in alegerile prezidentiale de acolo.
 • -28 (64 voturi)    
  hehe (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:13)

  Mazeta [utilizator]

  Rușii încearcă să atragă România prin biserici, americanii prin corporații. Unii cred că ne pot cuceri cu duhul, ceilalți cu banul. Din fericire românii au dovedit că se pot împotrivi cu succes, timp de mii de ani, ambelor ispite.
  • +51 (55 voturi)    
   Corect (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:19)

   aiureantramvai [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Dar nu pot rezista la kila de ulei si punguta de zaharel
   • +28 (32 voturi)    
    Si nici... (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:11)

    triciupa [utilizator] i-a raspuns lui aiureantramvai

    ... la micul si berea gratis, langa sectia de votare.
   • +9 (13 voturi)    
    Pacat ,.. (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:08)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui aiureantramvai

    ...ca nu pot sa-tzi dau numai un punct !
   • +8 (10 voturi)    
    nici la paranghelii (Miercuri, 25 iunie 2014, 20:18)

    timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui aiureantramvai

    de la o vreme derbedeii amăgesc oamenii cu festivaluri și paranghelii...
  • +23 (27 voturi)    
   corect (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:25)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   doar ca fiind mereu prinsi intre cele doua interese vad ca nu o ducem prea bine. La un moment dat trebuie sa alegi altfel suporti consecintele ca pana acum.
  • +21 (31 voturi)    
   absolut d-aia a venit comunistu (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:15)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   a venit sa ajute psdul sa-l rastigneasca pe base. la fiecare pocinog al psd-ului asta a fost in tara. inainte sau in timp ce o faptuiau :)
   intalnirea cu popii este de fatada. n-are ala vreme de pierdut pt asa ceva. a venit sa-i mai dea un imbold(ordin) plagiatorului sa se miste o data :)
   dupa ce ieri bolsevicii nostri din parlament scapa de controlul ani azi cer demisia lui base pt ca frate-su a calcat pe bec.
   cat sa fii de ingust la minte sa crezi ca ce au facut azi astia in parlament este logic si normal? sau ca este opera lor. astia au votat exact ce le-a spus rusnacu ce se plimba chipurile pe la popi :)
   ne impotrivim un drac. am stat 60 de ani sub control comunist la dorinta rusilor. nu va mai dati nationalisti aiurea ca suntem praf. si acum stam si ascultam ce ne baga in cap un turnator ce si-a turnat si familia. ne impotrvim cui?
   americanii au cotropit cateva tari si uite unde au ajuns:germania, coreea de sus si japonia.
   rusii au cotropit si ei niste tari si uite unde am ajuns.
   Mazeto esti varza! :)
  • +7 (9 voturi)    
   ...desteapta-te.. (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:07)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...visatoriule ...
  • +13 (15 voturi)    
   Bre (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:22)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   "mare canalie esti"
 • +35 (41 voturi)    
  Super! (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:15)

  titi_rulment [utilizator]

  ...dar mai trebuie sa vrea si Grivei (adicalea noi) :)). Orice ar face baietii astia tot nu o sa inteleaga ca romanii au o problema fundamentala cu rusii... care va ramane cel putin pt cateva generatii
 • +36 (44 voturi)    
  NU, multumim ! (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:19)

  Luke1 [utilizator]

  De ce am schimba "marginea Europei" pe "marginea Rusiei " ?

  S-a vazut cat de "protectoare" a fost Rusia cu tarile Europei de est in anii comunismului ...
  Prigoana intelectualilor si in general a oamenilor care facusera ceva in viata lor si care deodata erau considerati "dusmani de clasa", prigoana Bisericii si alte asemenea manifestari ale "protectionismului" va suna cunoscut ?

  Si cum se face ca, in ciuda minunatului regim care a fost comunismul, toate tarile ex-comuniste sunt in general mult mai sarace decat cele occidentale ?
  Exemplul celor doua Germanii a fost cat se poate de elocvent ... si vorbim de acelasi popor care mai este si foarte harnic in general !
  • +24 (28 voturi)    
   Cum de ce? (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:09)

   PavelAnton [anonim] i-a raspuns lui Luke1

   Ca să mergem să muncim fără viză în Kamceatka:)
 • +33 (39 voturi)    
  tezaurul (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:22)

  dkz [utilizator]

  Tezaurul cand ni-l dati inapoi, tovarase Dughin ?
  • +17 (25 voturi)    
   cum cind? (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:12)

   mrness [utilizator] i-a raspuns lui dkz

   Atunci cind ne unim cu RM in care se va fi integrat intre timp si Transnistria! Dupa ce marea hora a unirii se va fi ostoit, vom purcede (impreuna cu fratii nostri rusi, bulgari, maghiari, ucrainieni, samd) la crearea omului nou, multilateral dezvoltat si cu o morala puternica, de sorginte ortodoxa.

   Ce anume ti-e neclar?
  • +5 (7 voturi)    
   Dupa cite stiu ... (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:10)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui dkz

   ... ciolovecii au declarat ca a fost dat de buna voie ....
 • +20 (28 voturi)    
  ideologul sef..... (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:22)

  translativus [utilizator]

  .....al lui ras-Putin simte unde este loc de "indulgenta" si incearca racolarea celei mai mari organizatii de strangere a "spovedaniilor".

  Cu o "mica milostenie" data cui trebuie, radio-santul sfintit cu trafaletul va incerca sa incline balanta catre "preafericitul" candidat la prezidentiale, care din intamplare este si filorus.

  Trebuie sa recunoastem ! Miscarea este demna de un adevarat ideolog al secerei si ciocanului care stie cum sa "duca in ispita" ochii lacomi de arginti.

  Probabil ca de acum, la liturgie se va auzi neincetat un nume !
  Oare vor reusi ?
  • -14 (18 voturi)    
   ....te cam grabesti ... (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:48)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   Este politicos sa te intalnesti cu cineva dar nu este obligatoriu sa impartasesti si ideile.
   • +15 (17 voturi)    
    mda..... (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:48)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    .....sa inteleg ca acest Dughin este si el o "inalta fata bisericeasca" si a facut si el o vizita "ecumenica" iar eu, ca un rau grabit ce sunt, ma iau de bietii oameni nevinovati care au vorbit doar de "cele sfinte".

    Normal, ideologul sef de la Kremlin, ar fi trebuit sa se intalneasca cu fostul ideolog sef al PCR - Ion Iliescu - cu care ar fi vorbit in limba lui Puskin si ar fi avut o gramada de subiecte de conversatie.
    Sa fi gresit adresa sau o "dat-o" invartita prin fostii colaboratori cu ochi albastri din BOR ?
   • +10 (12 voturi)    
    Daca nu-i impartasesc ideile .... (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:12)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    ... nu ma intilnesc cu el . Simplu !
 • +32 (36 voturi)    
  Tezaurul nu l-au discutat? (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:27)

  PavelAnton [anonim]

  Ne-a promis si FAVORUL de a ne restitui TEZAURUL?

  What about Republica Moldova/Armata Rusă din Transnistria, colonizată după 90 cu pensionari din Rusia?

  Ruşii nu au nimic de vândut României, aceleaşi gogoşi ortodoxe. RUSIA EVLAVIOASA. Hai pa!
 • +34 (36 voturi)    
  nu stiu care ar fi diferenta (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:31)

  sachei [utilizator]

  dintre modelul sovietic si modelul rusesc. poate noul gulag e mai "uman". ne vor si da si ceva vodka la desert. l-as intreba pe acest dughin de ce toata lumea vrea sa emigreze in sua si nu in noua rusie. de ce toata lumea vrea sa fie exploatata de capitalistii americani si nu de cizma ruseasca.
 • +26 (30 voturi)    
  rasputin (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:36)

  nash pandelica [utilizator]

  al zilelor noastre.
  pentru asta si'o fi lasat putina nevasta.:)
 • +20 (24 voturi)    
  aham (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:48)

  SergiuAnghel000 [utilizator]

  deci scopul final este ortodoxia, distrugerea ei si stigmatizarea intregii comunitati ortodocse, prin asocierea unor asa zisi ortodocsi cu rusii... Am inteles. De ce nu spune exact cu cine s-a intalnit? Planeaza asa o aura mistica..
 • +25 (31 voturi)    
  nu vad legatura intre (Miercuri, 25 iunie 2014, 15:50)

  meddio [utilizator]

  biserica ortodoxa si Asia ... nu vad legatura intre libertatile cetatenesti in prezent respectate in Romania si libertatea de exprimare a cetatenilor din Rusia, China , Corea de Nord . Domnul respectiv este doar un fiu de nomenclaturist educat in spiritul ideologic de tip KGB, si care vine sa ne explice mersul pe strada .... Am fost aici de mii de ani, si vom ramane aici pentru mii de ani , indiferent de ce imperii au dansii de gand sa infiinteze. Poate ne vor inapoia aurul furat din tezaurul Romaniei, si isi vor cere scuze milioanelor de romani pentru regimul de terorare pe care l-au instalat dupa 1945 ....
 • +19 (23 voturi)    
  Oare de ce se foloseşte de Biserică? (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:04)

  Kentt [utilizator]

  Ghici ghicitoarea mea?
 • +11 (17 voturi)    
  ... (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:37)

  rerenenegate [utilizator]

  Daca ar fi trimis un lenin, mai intelegeam, macar era un tip inteligent. Dar l-au trimis pe maimutzica asta sa vorbeasca cu bor ... Chiar rusii nu mai stiu la ce sa apeleze? Ma mir ca nu ne trimit si mici si bere de alegeri (sau mai stii pastravi si ceasuri cu cuc).
 • +21 (27 voturi)    
  A treia Roma = Testamentul lui Petru cel Mare... (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:47)

  Cetatean-roman [utilizator]

  Presedintele Basescu reprezinta garantia ca Romania este ancorata ferm in NATO/UE. Ce este asa greu de priceput ? Deoarece politicienii antireformisti&corupti nu pot striga pe fata "jos NATO/UE", atunci striga "...jos Basescu". Problema este: se vor desfasura oare evenimentele din finalul anului 2014 in asa fel incat Romania sa aiba un presedinte care sa ne garanteze valorile occidentale ?
  • +11 (15 voturi)    
   De fapt asta e INTREBAREA !! (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:41)

   Luke1 [utilizator] i-a raspuns lui Cetatean-roman

   Da, ati sintetizat exact marea problema !

   Anul asta va fi crucial ... la propriu !
 • +12 (18 voturi)    
  Bine ca stim ce hram..poarta Biserica (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:11)

  Maniu [utilizator]

  ce vreti fratilor, sa ne mai serviti o portie din opiumul popoarelor dupa ce ati exportat la noi numai salbaticie? Eu am o propunere: luati cu voi 334 de oameni destepti, inteligenti, harnici, membri ai parlamentului din Romania si puteti sa-i folositi sa v-ajute la ce vreti voi si la ce pot ei. Defintiv!
 • +17 (21 voturi)    
  BOR erau niste sarlatani (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:20)

  Matrafirefox [utilizator]

  acum sunt si tradatori.
 • +17 (19 voturi)    
  Dementa pe linie (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:39)

  Sufleu [utilizator]

  Tipul asta promoveaza o ideologie fascista dementa, care numai ortodoxism nu e. Mai deunazi promova uciderea in masa a ucrainienilor. Razboaiele Rusiei din Georgia si mai recent din Ucraina se datoresc ideologiei acestui fascist sadea. Iar daca Moldova sufera din cauuza Rusiei se datoreaza inclusiv acestui paranoic.

  E un pericol public. Ar trebui interzis in Romania. Nu inteleg ce cauta in bisericile din Romania.

  A treia Roma nu e Moscova decat in visele imperialistilor rusi. Daca ar fi sa fie o noua Roma a rasaritului, aceea ar fi Romania. Romania a fost imperiul roman de rasarit cu capitala la Constantinopol si vorbitor de limba latina. Rusia slava nu poate fi o noua Roma. Pentru nimeni si in special nu pentru romani.
 • +20 (22 voturi)    
  NeoBolsevism (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:39)

  Sufleu [utilizator]

  Noul bolsevism se naste sub falsa sutana ortodoxa. Iar Romania e din nou vizata.


  "Aleksandr Dughin: De aceea sunt apropiat de Noua Stângă, de Brigăzile Roşii, de Rote Armee Fraktion. Sarcina noastră nu se limitează la cultură, sarcina noastră este să facem o revoluţie reală. Pentru aceasta avem nevoie de ideologie şi pregătire intelectuală, dar fără participare concretă la acţiune, fără experienţa de front, fără botezul luptei – ne va rămâne inaccesibilă."
 • +13 (17 voturi)    
  Biserica calul troian (Miercuri, 25 iunie 2014, 18:41)

  Vlad-I [utilizator]

  Nu ma surpride, banuiam ca popii de la Pungesti si documentarele rulate prin camine culturale trebuie sa aibe o finantare.

  Se stie ca un cult pune interesul lui pe deasupra celui national.

  Vaticanul dupa ce a folosit secole imperiul spaniol sa finanteze lupte cu protestantii care pana la urma l-au vlaguit. Prin 1880 cand statul modern spaniol era cuprins de liberalism si vroia sa le taie serios din privilegii, nu le-a tremurat mana sa initieze curente secesioniste in Spania, ca sa devina un stat debil, biserica negociaza mai usor cu un stat debil.
 • +16 (18 voturi)    
  ce-i acela un geostrateg? (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:06)

  AliKimiku [utilizator]

  As ruga editorii Hotnews sa mai verifice subtitlurile.
  A il numi geostrateg pe individul asta venit din preistoria filozofiei inseamna a ii atribui niste merite planetare ori pana acum Dughin a dovedit doar niscaiva stategii regionale. Atunci cand CSI va include Portugalia vom vorbi de stategie continentala si cand va trimite un corp expeditionar in Brazilia de ceva ambitii geostrategice. Daca luam in calcul ca Rusia vrea o baza permanenta pe Luna in urmatorii 20 de ani Dughin devine strateg planetar?
 • +12 (14 voturi)    
  am verificat un pic (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:38)

  aresul [utilizator]

  acest personaj (Aleksandr Dughin). Este un om destept, insa nu are stofa de ideolog, de adevarat lider. Pierdere de timp.
  Rusnacii au un lider adevarat in persoana lui Garry Kasparov dar nu cred ca au sesizat, indepartandu-l.
  • -15 (17 voturi)    
   Corect (Miercuri, 25 iunie 2014, 21:12)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui aresul

   În linii mari corect, cu mențiunea că Garry Kasparov este un lider important în domeniul șahului. În domeniul politic, Rusia are cel mai bun lider de la Petru cel Mare, și anume Vladimir Putin.
   • +6 (8 voturi)    
    Sa faci printscreen si sa i-l trimiti (Miercuri, 25 iunie 2014, 21:57)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    ca sa vada ce linguseala poate capata .
   • +6 (8 voturi)    
    Hopa! (Miercuri, 25 iunie 2014, 22:08)

    inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    Spune drept, cine ti-a deschis capacul de la "conserva" in care ia zacut?
   • +4 (4 voturi)    
    sahisti (Joi, 26 iunie 2014, 7:18)

    aresul [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    pictori, actori, profesori...cand a contat?
  • +12 (14 voturi)    
   . (Miercuri, 25 iunie 2014, 21:25)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui aresul

   De parca Kim-Jong-un sau cum il cheama, dolofanul coreean, are stofa de lider?!
 • +5 (9 voturi)    
  pungesti (Joi, 26 iunie 2014, 5:03)

  john70 [utilizator]

  Asta e confirmarea ca protestele de la Pungesti impotriva exploatarii de catre americani a gazelor de sist, organizate de idiotii ecologisti si popi, folosindu-se de prostime, sunt de fapt o lucratura ruseasca. Asta vine la 2 zile dupa ce seful NATO a declarat ca organizatiile ecologiste care se opun exploatarii gazelor de sist (fracking) sunt platite de rusi. Nu e de mirare, rusii ii plateau acum 30 de ani si pe idiotii din Vest ca sa manifesteze impotriva desfasurarii rachetelor nucleare americane (idioata de Kathy Ashton era printre ei).
  • +5 (7 voturi)    
   da Gazpromu'? (Joi, 26 iunie 2014, 5:58)

   ardeleanu_ion123 [utilizator] i-a raspuns lui john70

   din cate stiu si gazpromul rusilor are concesiuni pentru "explorarea" gazelor de sist! mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!

   cand veti realiza, boilor, ca Romania e cam la mijloc? cand veti realiza ca mai exista oameni care lupta pentru Romania--si atat? sau sunteti atat de slugi in mentalitatea voastra incat nu luati in considerare ca mai exista romani independenti? musai sa fii de o parte sau de alta?

   trist... dar bine zicea cine zicea, mama idiotilor e mereu gravida...

   si va rog frumos sa nu cenzurati cuvantul bou, ca nu e decat un taur castrat... in cazul nostru, intelectual!
 • +4 (4 voturi)    
  Analize (Joi, 26 iunie 2014, 6:26)

  Setalcott [utilizator]

  In biserica ortodoxa exista factiuni ultraconservatoare, care sunt in conflict cu ierarhii, pe care ii acuza de erezie, la fel cum exista sedevacantisti in biserica romano-catolica. in BOR conflictul este modelat dupa prototipul manastirea Esphigmenou vs ierarhii greci, in frunte cu patriarhul ecumenic. Despre aceste conflicte s-a scris si pe Hotnews.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15875244-mana-preotii-moldoveni-lupta-anti-gaze-sist-poveste-mai-complicata-despre-conflictele-interne-din-biserica-rezistenta-schimbare.htm

  Dar sigur ca cine se pricepe la fotbal si la politica n-are de ce sa se impiedice de asemenea fineturi cand vine vorba de religie; toate sunt o apa si-un pamant.
 • +3 (3 voturi)    
  popi mafioti (Joi, 26 iunie 2014, 10:58)

  FPop2013 [utilizator]

  E normal ca ruznacul sa se intalneasca cu popi escroci, alde Inalt Prea-Hotia sa teodosie SPAGOVEANUL. Borfasul SPAGOVEANU a fost si turnator infect la securitate, se ducea si dadea cu subsemnatul pentru toate spovedaniile enoriasilor. Un popa escroc...
 • 0 (0 voturi)    
  ortodoxismul romanesc (Joi, 26 iunie 2014, 20:57)

  Mihai IonTurcu [anonim]

  Romanii sunt ortodocsi in felul lor. Indiferent de ce vrea ierarhia, in mod particular ca BOR sa devina "biserica de stat" precum in Grecia, poporul este nici precum grecii nici precum rusii. Ortodoxia romaneasca este rurala, folclorica si ritualista.Esential romanii sunt rationali si relativisti (dovada de inteligenta).Dughin este un agent de influenta. Rusia are nevoie de o ideologie eshatologica, face parte din spiritul rus. Accidentul comunist, o utopie eshatologica a esuat, revfin la pravoslavnicie cu mistica grandorii etc. Treba lor. Sa nu confundam umblatul pe la manastiri si moaste cu vre-o mare cuviosenie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by