Presedintele Traian Basescu a reafirmat, intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale in noaptea de marti spre miercuri, la ora 00,10, dupa ce Antena 3 a prezentat noi stenograme din discutiile purtate de fratele sau cu membri ai clanului Bercea, ca nu a primit "niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel".

"Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere. Intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere", afirma Traian Basescu, in comunicatul citat.

In sprijinul argumentatiei sle, seful statului invoca "pedepsele aplicate de instantele de judecata lui Sandu Anghel si altor membri ai familiei lui" care "dovedesc ca justitia a functionat doar sub imperativul legii".