Dan Sova a anuntat marti ca va demisiona din functia de ministru al Transporturilor, precizand ca singurul motiv este acela de a se afla "in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau sa va anunt in mod oficial (...) astazi, cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale, intentia de a demisiona, de a ma retrage din fruntea Ministerului Transporturilor si din guvern", a spus Sova, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului.

El a sustinut ca singurul motiv pentru care demisioneaza este acela de a se afla "in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei".

"Cred ca aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arata Romania in urmatorii zece ani. Voi face tot ce imi sta in putinta ca in urmatoarele 4 luni sa putem sa aducem la Cotroceni un om tanar, un camarad, un om care are un proiect pentru Romania", a declarat Dan Sova aratand ca "pana pe 16 noiembrie din acest moment cel mai important obiectiv este castigarea presedintiei Romaniei pentru candidatul PSD, celelalte trecand in plan secund."

Sova a precizat ca l-a informat pe Victor Ponta de decizia luata, explicandu-i ca "nu pot sa ma aflu in acelasi timp in fruntea unui minister dificil si in avangarda unei lupte".

"Am decis ca in urmatoarele 4 luni sa ma dedic integral acestui obiectiv fundamental, acela de a castiga alegerile prezidentiale", a reiterat Sova.

Dan Sova a adaugat ca acesta este singurul motiv pentru care pleaca de la sefia Ministerului Transporturilor: "Nu as fi plecat de la Ministerul Transporturilor daca nu as fi avut campania prezidentiala pentru nimic in lume. Fiti convins ca daca lucrurile merg asa cum credem noi ma veti regasi intr-un executiv din decembrie incolo".