Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat atentionarea cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, ploi insemnate cantitativ valabila marti, intre ora 14:00 si ora 23:00. ANM a scos cateva judete din nord-vestul, nordul si sudul tarii de sub incidenta codului, extinzand-o insa pentru estul tarii.

Cod galben de ploi si vijeliiFoto: ANM

Judetele vizate de cod pot fi vazute pe harta alaturata.

Meteorologii informeaza ca in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse, precizeaza ANM.

ANM noteaza ca in a doua parte a zilei de miercuri 25 iunie si in noaptea de miercuri spre joi vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va emite un nou mesaj de atentionare.

Atentionare cod galben de ploi si vijelii / Foto: ANM