Directorul SIE, Teodor Melescanu, a declarat, luni, ca institutia nu are niciun fel de competenta in legatura cu lucrurile care se intampla in tara, iar informarile SIE in cazul in care e implicat Mircea Basescu sunt in masura in care au aparut in presa din strainatate anumite referiri.

"Potrivit legii, SIE nu are niciun fel de competenta in legatura cu lucrurile care se intampla in tara. Singurele informatii pe care le-am dat si noi au fost cele referitoare la reflectarea in strainatate, prin diverse mijloace media si prin alte luari de pozitie, a lucrurilor care se intampla la noi", a precizat Melescanu, potrivit Mediafax.

Melescanu a facut aceste declartii dupa o intalnire cu membrii Comisiei parlamentare SIE, precizand ca nu a fost intrebat de acestia despre scandalul in care este implicat fratele presedintelui, ci a venit pentru a prezenta "situatia bugetului institutiei si modul in care Serviciul respecta prioritatile din planul national de informatii".

Intrebat daca au existat informari in legatura cu acest scandal, Melescanu a raspuns: "Bineinteles, in masura in care in mijloacele de presa din strainatate au aparut anumite referiri, am informat despre acestea pe toata lumea: presedintele, primul ministru, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor".

Teodor Melescanu: Daca mi se va propune sa candidez la Presedintie, firesc ar fi sa-mi propuna PNL

Directorul SIE, Teodor Melescanu, a mai declarat luni ca ramane valabil ca, daca va fi solicitat pentru a candida la Presedintie, va examina o astfel de propunere, adaugand ca nu are nicio preferinta in privinta partidului care ar putea sa-i faca propunerea, dar ca este firesc ca PNL sa fie acela, relateaza Mediafax.

"Am spus acum 3 luni si ceea ce am spus ramane valabil. In cazul in care voi fi solicitat (pentru a candida la Presedintie - n.r.), voi examina o asemenea propunere si voi adopta o decizie", a spus Melescanu, intrebat daca va candida la Presedintie.

Intrebat daca are vreo preferinta in privinta formatiunii politice care ar putea sa-i propuna sa candideze la Presedintie, Melescanu a spus: "Nu am nicio preferinta, insa in mod firesc o asemenea propunere trebuie sa vina din partea colegilor mei, de unde sunt suspendat din partid, respectiv PNL".

Melescanu a facut aceste declaratii dupa intalnirea pe care a avut-o cu membrii Comisiei parlamentare SIE despre situatia bugetului institutiei si modul in care Serviciul respecta prioritatile din planul national de informatii.