Asociatia Bulgara a Agentilor de Turism sustine ca situatia in statiunile de la Marea Neagra revine la normal, in urma inundatiilor care s-au soldat cu morti si evacuari in regiune, scrie duminica presa bulgara, citata de Mediafax. Ploile torentiale inregistrate in zona in ultimele zile au provocat inundatii la parterul unor hoteluri, dar nu s-au inregistrat pagube importante sau de durata, afirma Asociatia.

Infrastructura si plajile se afla in stare buna, afirma BATA intr-un comunicat, adaugand ca aerul, apa si transporturile functioneaza in mod normal, conform programului de vara, iar toate siturile de importanta culturala si istorica sunt accesibile si deschise pentru vizitatori.

Potrivit site-ului Novinite.com, reprezentanti ai misiunii diplomatice romane in Bulgaria care au sosit la Albena pentru a-i ajuta pe compatriotii lor au anuntat ca 29 de persoane si oopt vehicule urmeaza sa fie trimise in Romania.

Restul turistilor romani si-au exprimat vointa de a-si continua concediile la Albena, in contextul in care situatia revenea la normal, potrivit unor surse diplomatice romanesti, citate de site.

In total 1.200 de turisti au fost evacuati vineri din hoteluri de la Albena, langa Baltata, din cauza unor ploi torentiale si revarsarii raului Batovska. Ei au fost cazati la alte hoteluri din statiune.