Luni, pe parcursul zilei va predomina un aspect frumos, iar valorile termice vor fi mai ridicate decat in ziua precedenta, caracterizand o vreme calduroasa in Campia de Vest si in Campia Romana. Cerul va fi variabil in mare parte din zi, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana unde dupa-amiaza vor aparea izolat ploi de scurta durata.

Incepand de seara instabilitatea atmosferica se va accentua in regiunile vestice, unde vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, chiar cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade in nordul extrem al Moldovei si 31 de grade in Banat si sudul Olteniei, iar cele minime intre 5...7 grade in depresiuni si 19...20 de grade in delta.

  • La Bucuresti

Vremea va fi frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

  •  Marti

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate zonele. Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina. In partea de sud a tarii, dupa o zi calduroasa, astfel de fenomene vor aparea cu precadere seara si noaptea, insa pe spatii restranse pot fi mai severe, probabilitatea pentru vijelii si grindina fiind ridicata. Temperaturile maxime vor fi de la 19...20 de grade in nordul Moldovei si in Maramures pana la 32...33 de grade in Lunca Dunarii; minimele termice se vor incadra in general intre 9 si 19 grade.