In emisiunea Sinteza Zilei de joi seara de la Antena 3, Mihai Gadea, a prezentat cateva imagini in care Razvan Murgeanu, consilier al presedintelui Traian Basescu, s-a intalnit si a dus spre Cotroceni, cu masina Administratiei Prezidentiale, "lideri romi interlopi". In realitate insa "interlopul" cu care s-a intalnit Murgeanu este Daniel Vasile, seful Agentiei Nationale pentru Romi, ce detine si rangul de secretar de stat in Guvernul Ponta, iar imaginile au fost facute in fata unei fundatii pentru romi din sectorul 4 al Capitalei.

Antena 3 l-a transformat pe seful Agentiei Nationale pentru Romi in interlopFoto: captura Antena 3

"In fotografii, se poate observa cum consilierul prezidential Razvan Murgeanu i-a urcat in masina prezidentiala pe interlopi si i-a transportat spre Palatul Cotroceni. Imaginile au fost realizate miercuri in Bucuresti", scrie pe site-ul Antena 3.

  • UPDATE Ora 16.28: Articolul de pe site-ul Antena3.ro a fost sters.

Razvan Murgeanu spune ca "interlopul" cu care s-a intalnit Murgeanu este Daniel Vasile, seful Agentiei Nationale pentru Romi, ce detine si rangul de secretar de stat, iar imaginile au fost facute in fata unei fundatii pentru romi din sectorul 4 al Capitalei.

"Persoana cu care m-am intalnit si care apare in imagini este Dan Vasile, seful Agentiei Nationale pentru Romi, ce detine si rangul de secretar de stat. M-am intalnit cu el la inceputul saptamanii, la Cotroceni, pentru a discuta despre situatia romilor la nivel european, in contextul ultimelor evenimente petrecute la nivel international. Dupa aceasta discutie, am plecat impreuna, cu masina, la sediul unei fundatii pentru romi din sectorul 4 pentru a discuta despre organizarea unor evenimente si aceste probleme. Dupa care l-am lasat pe dl. Dan Vasile pe Lipscani unde participa la o intalnire, la Hanul Gabroveni, cu Ministrul Fondurilor Europene", a explicat Razvan Murgeanu.

Contactat de HotNews.ro, Dan Vasile spune ca nu este interlop, iar informatiile prezentate de Antena 3 ii aduc un grav prejudiciu de imagine.

"Apar in acele imagini, insa eu sunt presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, sunt de 14 ani avocat in Baroul Bucuresti si am functia de secretar de stat. Toti secretarii de stat, inainte de a fi numiti in aceasta functie, sunt verificati. Nu se poate discuta sa am cazier. Ce s-a prezentat mi-a adus un grav prejudiciu de imagine. Am muncit de la 14 ani ca sa ajung aici. Dupa ce s-au publicat acele imagini si s-a spus ce s-a spus m-a sunat familia, prietenii speriati sa ma intrebe ce s-a intamplat. Nu pot sa inghit o asemenea umilinta", a declarat Daniel Vasile.

Acesta spune ca imaginile au fost facute dupa ce a iesit dintr-o fundatie pentru romi din sectorul 4, fundatie facuta in parteneriat cu Primaria sector 4.

"Imaginea s-a facut la 50-100 de metri, dupa ce am iesit impreuna cu domnul Murgeanu dintr-o fundatie pentru romi infiintata de Primaria sector 4. Am discutat despre organizarea unui targ mestesugaresc pentru romi. Inainte de aceasta intalnire m-am intalnit cu dl Murgeanu la Cotroceni pentru a discuta despre problemele romilor la nivel international, in contextul evenimentelor petrecute in Italia si Franta. De la Cotroceni am venit la aceasta fundatie unde am stat 10-15 minute. Razvan Murgeanu este consilier pe problemele minoritatilor si diaspora. Intalnirea de la Cotroceni a fost una oficiala, m-am inregistrat la poarta. Domnul Murgeanu m-a rugat sa mergem la acea fundatie sa discutam si cu ei despre aceste probleme si despre targul mestesugaresc", a explicat Dan Vasile.

Dan Vasile a fost numit in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Romi la inceputul anului 2013. Vezi aici CV-ul.