Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, sustine ca pentru oricine a trait in Romania ultimilor ani este evident ca o demisie a presedintelui Traian Basescu din functie ar fi cea mai mare piedica pe care ar putea-o pune justitiei romanesti.

"Prim-ministrul Romaniei, dl. Victor Ponta, a declarat ca cel mai mare ajutor pe care presedintele Traian Basescu l-ar putea da prestigiului justitiei romanesti ar fi sa demisioneze din functie. Pentru oricine a trait in Romania ultimilor ani este evident ca demisia presedintelui Traian Basescu ar fi cea mai mare piedica pe care ar putea-o pune justitiei romanesti. Astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai prim-ministrului Victor Ponta, cel care din inalta pozitie publica in care se afla i-a aparat public fara nicio ezitare pe toti colegii din partid care au fost chemati in fata justitiei", a declarat joi, pentru Agerpres, Bogdan Oprea.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la RTV, ca isi mentine opinia potrivit careia presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze din functie in urma scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu.

"Exista si am facut si de dimineata o demarcatie clara. Ce se intampla in dosarul penal cu Mircea Basescu, ce fac procurorii, judecatorii, nu am voie sa comentez si nici nu o voi face. Eu vorbesc aici despre niste responsabilitati politice. Presedintele tarii, de altfel nici nu am vazut pe undeva ca el ar fi implicat in vreo fapta penala sau nu, dar presedintele tarii este cel care ne reprezinta. Nu stiu daca in tara, dar in strainatate cu siguranta. Merge la Consiliul European, merge in vizite oficiale, reprezinta statul roman. Tot in aceeasi calitate este cel care prin semnatura domniei sale numeste in functie procurorii-sefi, procurorii generali, judecatorii. Evident ca in aceasta calitate pe care o ocupa are o responsabilitate superioara decat cea care ii apartine oricarui cetatean. Are drepturi mai multe, are obligatii mai multe. Si, din acest punct de vedere, tocmai pentru ca in atatia ani domnia sa a spus ca tine foarte mult la prestigiul justitiei, cel mai mare ajutor pe care l-ar putea da prestigiului justitiei din Romania (...) ar fi sa demisioneze, pentru ca nimeni maine sa nu spuna ca o solutie sau alta a fost adoptata in cauza privindu-l pe Mircea Basescu pentru ca fratele sau e presedinte", a afirmat Ponta, intrebat daca declaratiile presedintelui Traian Basescu l-au facut sa-si schimbe parerea in ceea ce priveste demisia din functie a acestuia.