Compania Natiopnala de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) anunta ca a efectuat, joi, plata despagubirii de 1 milion de euro catre tanara care si-a pierdut o mana intr-un accident rutier si a castigat defitiv, in urma cu cateva zile, procesul intentat statului roman. Anuntul CNADNR vine si in contextul in care in presa au aparut informatii cum ca statul roman ar incerca sa se sustraga sau sa intarzie plata catre victima.

Accident rutierFoto: user uploaded

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA informeaza ca, astazi 19.06.2014, s-a efectuat plata sumei de 4.404.000 lei (echivalent a 1.000.000 Euro), catre doamna Ghegeliu Georgiana Elena, aceasta suma reprezentand daune morale, asa cum reiese din dispozitiile Deciziei nr. 1827/11.06.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei", transmite compania intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In urma cu cateva zile, in presa au aparut informatii care spuneau ca CNADNR ar amana plata despagubirilor sau ca nu ar avea banii necesari pentru a efectua plata.

CNADNR a reactionat si, prin intermediul mai multor comunicate de presa, a anuntat ca exista in bugetul institutii fonduri suficiente pentru astfel de situatii si ca "va pune in aplicare imediat decizia instantei de acordare a despagubirilor", odata cu redactarea deciziei definitive a Inaltei Curti.

Reamintim ca pe 11 iunie Inalta Curte a decis ca CNADNR trebuie sa ii plateasca daune morale de un milion de euro Elenei Ghegeliu, tanara care si-a pierdut mana dreapta intr-un accident rutier petrecut in 2006. Decizia este definitiva si irevocabila.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov in aprilie 2012, la Tribunalul Bucuresti, dupa ce si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006.

Instanta a admis cererea tinerei, in aprilie 2013, si a obligat CNADNR sa ii plateasca daune morale de un milion de euro, echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii.

Accidentul in urma caruia Elena Ghegeliu si-a pierdut mana dreapta a avut loc in 2006, in timp ce aceasta mergea, impreuna cu prietenul ei, spre Brasov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o alta masina care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul in care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a strapuns portiera dreapta a masinii si i-a intrat tinerei in mana. Aceasta a fost dusa atunci la spital, unde i-a fost amputat bratul drept.

Politistii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au inceput atunci cercetarile in acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca de vina pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranta a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreapta a sensului de mers spre Brasov.