Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime in munca de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, si intentioneaza sa reduca si varsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Masurile au fost discutate deja in Executiv si exista un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate.

Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic si vechime in munca de peste 25 de ani va fi redusa prin ordonanta de urgenta, deja agreata la nivelul Guvernului.

"In acelasi timp, a existat in Guvern o prima discutie pentru reducerea varstei de pensionare in cazul profesorilor cu gradul I. Ramane ca Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei sa ajunga la un acord privind procedurile legale de aplicare", au precizat sursele.

Sporurile pentru militari au fost majorate in sedinta de miercuri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta, cu aplicare de la 1 iulie.

In sectorul militar si invatamant lucreaza cateva sute de mii de persoane.