Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de coruptie, si-a plagiat teza de doctorat sustinuta la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", scrie ziarul Gandul. Potrivit sursei citate, baronul PSD a obtinut in 2006 titlul de "doctor in stiinte militare" cu o lucrare care contine fragmente copiate din alte teze, fara citare. Coordonatorul tezei de doctorat semnata de Adrian Duicu a fost generalul in rezerva Mihail Vasile-Ozunu, fost membru al PDL, relateaza publicatia.

Adrian DuicuFoto: Agerpres

Publicatia Gandul relateaza ca a consultat teza de doctorat a lui Adrian Duicu si "a constatat ca este un plagiat copy-paste din mai multe surse". Profesorul Mihail Vasile-Ozunu a declarat pentru publicatia citata ca "nu numai eu am considerat respectiva lucrare drept valida, ci si catedra de profil din UNAp care i-a dat aviz favorabil, comisia de doctorat si comisia de atestare a titlurilor stiintifice de doctor, conferentiar si profesor de la Ministerul Educatiei".

Adrian Duicu a fost arestat preventiv in luna aprilie pentru fapte de coruptie. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul sau pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Referatul procurorilor DNA arata ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea. "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red)la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA.

Duicu a absolvit Facultatea de Inginerie in Bucuresti si a urmat un curs postuniversitar de conducere strategica in domeniul securitatii nationale, in perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul National de Aparare, scrie Gandul, dupa care si-a realizat studiile doctorale.

Citeste si: