Dupa ce imaginile in care Patriarhul Daniel pare ca foloseste un trafalet, intr-o ceremonie de sfintire, au produs un adevarat val de glume si ironii pe internet, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a venit cu precizari. Acesta a explicat la Europa FM ca in imagini nu este un trafalet, ci o "tija de sfintire" folosita de inaltii ierarhi, pentru uleiul sfintit.

Patriarhul Daniel la sfintit cu trafaletul (3)Foto: basilica.ro

"Nu este trafalet, trafalet este pentru cei neinitiati, pentru cei care habar n-au in ce consta slujba de sfintire si ceea ce se foloseste la slujba de sfintire. Este o tiija de aproximativ 2-3 metri, avand in vedere faptul ca sunt si incaperi mai inalte, si care este folosita pentru a unge cu untedelemn sfintit peretii incaperii respective. Aceasta are un capat usor indoit, asemenea unei crose", a explicat parintele Stoica la postul de radio Europa FM.

Noile studiouri ale radioului si televiziunii Trinitas, mutate in Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, au fost inaugurate si sfintite de Patriarhul Daniel, saptamana trecuta, pe 9 iunie. Dupa cum arata fotografiile publicate pe basilica.ro, site-ul agentiei de presa a Patriarhiei Romane, Parintele Daniel pare sa fi folosit un trafalet in locul traditionalului buchet de busuioc.