Presedintele francez, Francois Hollande, a confirmat luni, intr-un comunicat, ca Republica Moldova beneficiaza de "sustinerea totata a Frantei" la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, dupa o intalnire cu premierul moldovean, Iurie Leanca, la Paris, relateaza cotidianul francez Le Figaro, citat de Mediafax.

Acest acord de Asociere intre Uniunea Europeana si Republica Moldova urmeaza sa fie semnat pe 27 iunie.

In cursul unei intalniri, presedintele francez si premierul moldovean au "convenit sa consolideze cooperarea bilaterala, in special in domeniile economic si cultural" intre cele doua state.

Hollande "a salutat actiunile Republicii Moldova, membra a Organizatiei Internationale a Francofoniei, in vederea facilitarii invatamantului in limba franceza", potrivit comunicatului citat.

De asemenea, el a declarat ca Franta "sustine politica de reformare si modernizare initiata de Guvernul Republicii Moldova".

Recent, Leanca a afirmat ca Republica Moldova are nevoie de o perspectiva clara de aderare la UE si a subliniat ca lipsa acestei perspective poate genera instabilitate si este folosita ca un argument in favoarea Uniunii Vamale.