Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni, cu 6 voturi "pentru" si 2 "impotriva" ca decizia privind invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului sa ii revina exclusiv lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele camerei superioare a Parlamentului, care a anuntat miercuri ca nu l-a invitat pe presedinte la aniversare si care, de altfel, a reiterat decizia.

"Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent in legatura cu invitarea presedintelui Traian Basescu la aceasta sesiune solemna. La discutiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a raspuns domnul presedinte Tariceanu, argumentand motivele pentru care domnia sa nu a facut aceasta invitatie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot si s-a aprobat cu sase voturi <> si doua voturi <> ca in aceasta problema decizia sa apartina exclusiv presedintelui Senatului, care, de altfel, a si semnat toate invitatiile care au fost inaintate pana acum pentru participantii la aceasta sesiune solemna", a declarat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD).

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri dimineata ca nu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la ceremonia care celebreaza 150 de la infiintarea Senatului, evitand astfel un "moment penibil", intrucat presedintele a militat constant pentru un Parlament unicameral.

"Nu vreau sa cream un moment penibil, tinand cont ca presedintele a militat constant pentru desfiintarea senatului, iar la ceremonie se va vorbi despre istoria si rolul Senatului. Cred in continuare mai ales intr-o tara precum romania in virtutile parlamentului bicameral. Din pacate presedintele nu a vrut decat sa decredibilizeze parlamentul asa ca in acest moment festiv prezenta dumnealui nu este oportuna", a declarat Tariceanu.