Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului va vota luni, incepand cu ora 16:00, noile Consilii de Administratie ale Bancii Nationale a Romaniei si Societatii Romane de Radiodifuziune, precum si presedintele Televiziunii Romane si sase membri ai Curtii de Conturi, anunta Agerpres.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, toti cei care doresc sa candideze pentru aceste functii si-au putut depune candidaturile pana vineri, urmand ca parlamentarii din comisiile de specialitate reunite sa se pronunte cu privire la indeplinirea conditiilor legale impuse candidatilor.

"Pana lunea viitoare la ora 14:00 comisiile permanente comune, stabilite conform legii de organizare a Bancii Nationale, a Curtii de Conturi, a SRTv si SRR si de organizare a ASF, vor trebui sa faca nominalizarile grupurilor politice parlamentare. Luni, la ora 16,00, plenul reunit al Parlamentului, pentru a vota noul Consiliu de Administratie la BNR, cele sase locuri libere la Curtea de Conturi, presedintele Televiziunii Romane si CA al SRR, plus acel post devenit vacant de membru la ASF, odata cu plecarea domnului Victor Ciorbea in functia de Avocat al Poporului", a precizat Zgonea, la finalul sedintei de marti a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

In ceea ce priveste repartizarea politica a functiilor, Valeriu Zgonea a afirmat ca legile de functionare a institutiilor vizate reglementeaza clar modalitatea in care se fac propunerile de candidati, vechimea necesara pentru ca acestia sa isi poata depune candidatura si care sunt atributiile comisiilor parlamentare de specialitate.

Comisiile reunite de specialitate ii vor audia luni dimineata pe candidatii la aceste functii.

Votul pentru ocuparea acestor functii trebuia dat in urma cu o saptamana, dar a fost amanat pentru ca nu au fost depuse suficiente candidaturi.