Luni, vremea va fi in general instabila si racoroasa in sudul si sud-estul tarii, inclusiv in zonele montane aferente, unde cerul va fi mai mult noros si temporar vor fi averse, insotite trecator si de descarcari electrice, iar vantul va sufla in general moderat, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

In restul teritoriului valorile termice vor fi usor sub cele normale pentru aceasta data, innorarile temporare si astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 27 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila si racoroasa pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si cu precadere in timpul zilei vor fi averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Marti, vremea va fi instabila, iar valorile termice diurne sub cele normale pentru aceasta data. In regiunile sudice, sud-vestice, estice si centrale, dar si in zonele de munte vor fi innorari si temporar se vor semnala averse, insotite trecator de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina.

In nord-vestul teritoriului cerul va fi temporar noros si astfel de fenomene vor aparea izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 26 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade.