Principesa Irina, acuzata de participare la o retea de lupte de cocosi in statul american Oregon, urmeaza sa pledeze vinovat la procesul din iulie, arata documente judiciare, citate de Associated Press, relateaza ABC News, in pagina electronica.

Irina Walker este cea de-a treia fiica a fostului rege al Romaniei, Mihai I.

Autoritatile afirma ca Irina Walker si sotul ei au organizat cel putin zece lupte de cocosi in perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland. Cocosii aveau atasate cutite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare si li se vindea mancare si bautura, potrivit rechizitoriului. Luptele ar fi adus profituri de 2.000 de dolari pe zi, potrivit agentiei Mediafax.

Sotii Walkers sunt acuzati de lupte ilegale cu animale, complot pentru incalcarea actului privind bunastarea animalelor si administrarea ilegala a unor jocuri de noroc. Ambii si-au schimbat modul de a pleda la audierea ce va avea loc la 16 iulie in Portland. Procesul lor urmeaza sa inceapa la 14 iulie, scrie ABC News.

Procurorul federal Stephen Peifer a confirmat ca Irina Walker urmeaza sa pledeze vinovat, dar a refuzat sa comenteze pe tema unei posibile intelegeri in schimbul recunoasterii vinovatiei.