Guvernul a aprobat miercuri o hotarare prin care aloca 1.122.000 lei (aproximativ 250.000 euro) pentru exproprieri in vederea realizarii autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Comarnic-Predeal.

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, Guvernul a aprobat o "Hotarare privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronson Comarnic-Predeal"".

Astfel, "prin Hotararea adoptata de Guvern se aproba alocarea sumei de 1.122 mii lei cu titlu de despagubire pentru exproprierea in cauza de utilitate publica", se precizeaza in comunicat.

Guvernul a alocat 400 de milioane de lei in anul 2014 si 1,2 miliarde de lei in anul 2015 pentru constructia autostrazii. Astfel, anul acesta si anul viitor, statul va baga peste 350 de milioane de euro in autostrada Comarnic-Brasov.

Autostrada va fi realizata in conscesiune cu asocierea de firme Vinci-Strabag-Aktor, termenul anticipat de finalizare fiind anul 2017. Costul total anticipat de Guvern este de 1,8 miliarde de euro.