Marti, vremea va fi calduroasa in majoritatea zonelor, cu maxime termice intre 26 si 34 de grade si cu atingerea starii de canicula izolat in Campia de Vest, unde temperatura va urca pana la 35 de grade, potrivit prognozei citate de Mediafax.

Cerul va fi variabil la senin in prima parte a zilei, dar cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza in zona montana si submontana si in Transilvania, iar seara si noaptea si in regiunile estice si sud-estice, unde local vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina.

Pe spatii mici se vor semnala cantitati de apa mai insemnate. Temperaturile minime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, usor mai mici in depresiunile Carpatilor Orientali.

Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, cu maxima termica de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil la senin in cursul zilei, dar cu innorari temporar accentuate noaptea cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 17...18 grade.

Miercuri:

Vremea va fi in continuare calduroasa local in jumatatea de vest a tarii, in timp ce in restul zonelor valorile termice, in scadere usoara, vor deveni apropiate de cele obisnuite ale datei, astfel ca temperaturile maxime vor fi de la 24...25 de grade in nordul Moldovei pana la 34 de grade in Campia Banatului.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si conditii de grindina, pe arii restranse la munte, in Oltenia si Muntenia si doar cu totul izolat in restul teritoriului.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in cele estice, iar in partea de sud vor fi scurte rafale asociate instabilitatii atmosferice.

Minimele termice se vor incadra intre 8 si 18 grade.