Aproximativ 30 de revolutionari, dintre care doi sunt in greva foamei, protesteaza, luni, in apropierea sediului Guvernului, nemultumiti de neacordarea tuturor indemnizatiilor prevazute de Legea 341/2004 a recunostintei fata de luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei din 1989, relateaza Mediafax.

Cele aproximativ 30 de persoane, care protesteaza in parcul din fata Muzeului "Grigore Antipa", spun ca au venit din solidaritate fata de cei doi protestatari care se afla in greva foamei.

Manifestantii au agatat de copacii din parc bannere mari inscriptionate cu revendicarile lor: "Solicitam dialog cu Victor Ponta", "Cerem respectarea tuturor legilor", "Vrem sa redam speranta tinerilor si sa stergem lacrimile batranilor", "Greva foamei impotriva coruptiei generalizate ridicata la rang de politica de stat".

De asemenea, revolutionarii au scandat si au spus in cor "Tatal nostru", precizand ca in acest fel se roaga pentru cei doi revolutionari care sunt in cea de-a nouasprezecea zi de greva a foamei, dar si pentru cei care care au murit in Revolutia din 1989.

Presedintele Blocului National al Revolutionarilor, Dumitru Dinca, a declarat pentru Mediafax ca initial cinci persoane, printre care si el, au intrat in greva foamei. El a precizat ca, din cauza unor probleme de sanatate, a fost nevoit, impreuna cu alti doi colegi, sa renunte la aceasta forma de protest, dar continua sa-si sustina colegii.

"Cerem respectarea statului de drept si respectarea tuturor legilor: Legea pensionarilor, Legea sanatatii, Legea invatamantului, Legea protectiei sociale, precum si Legea 341/2004 cu privire la recunostinta poporului roman acordata revolutionarilor eroi, fara de care nu s-ar fi putut face trecerea de la comunism la democratie si statul de drept pe care premierul il ignora si il calca in picioare. Dorim dialog pentru ca problemele noastre nu mai sunt unilaterale, sunt ale intregii societati civile", a spus Dinca.

Proteste ale unui grup de revolutionari au avut loc si in luna mai, in apropierea sediului Guvernului, la unele dintre actiuni jandarmii fiind nevoiti sa intervina, dupa ce manifestantii au blocat, pentru scurt timp, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

Premierul Victor Ponta declara ca in Romania sunt 4-5.000 de revolutionari care au luptat in decembrie '89 si care si-au riscat viata, iar drepturile acestora vor fi achitate, existand fonduri alocate in acest sens. Premierul preciza ca sunt insa si "impostori revolutionari facuti de echipa Dumitru Costin - Mihaies", iar acestia nu vor fi niciodata platiti.