Rauri mici si afluentii Oltului mijlociu din judetul Harghita sunt sub cod galben de inundatii, pana la ora 24:00, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), anunta Mediafax.

Hidrologii atentioneaza ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici si pe afluentii Oltului mijlociu din judetul Harghita, ca urmare a precipitatiilor cu caracter totential inregistrate in ultimele ore si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din bazinul hidrografic Homorod, se mai spune in atentionarea INHGA.

Meteorologii au emis atentionari de cod galben de ploaie pentru jumatatea sudica, nordul si vestul judetului Harghita, unde se semnaleaza descarcari electrice, averse de ploaie ce pot depasi 25 l/mp, grindina de dimensiuni medii si intensificari ale vantului.