Trenul de persoane 4530 care circula pe ruta Razboieni -Targu Mures, ce avea atasate patru vagoane internationale, a fost oprit in halta Chetani, dupa ce s-a constatat ca locomotiva acestuia a luat foc, a anuntat sambata Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Horea" al judetului Mures, transmite Agerpres.

ISU Mures a precizat ca incendiul a fost semnalat "la locomotiva trenului international care venea dinspre Budapesta spre Targu Mures" in jurul orei 18,00, iar locomotiva a fost desprinsa de tren, pentru ca focul sa nu se extinda la vagoane.

"ISU Mures a fost anuntat, sambata, despre producerea incendiului, la locomotiva trenului international care venea dinspre Budapesta, de la Razboieni, cu patru vagoane, in directia Targu Mures. Impiegatul de miscare de la halta Chetani a observat un fum gros si a oprit trenul. Locomotiva a fost decuplata de la tren, pentru a nu se extinde incendiul. Nu a fost nevoie de evacuarea pasagerilor. Va intarzia putin, s-a trimis o locomotiva de rezerva de la Targu Mures", a declarat capitanul Cristian Muresan.

In prima faza a intervenit serviciul voluntar de urgenta din Ludus cu o masina cu apa si spuma, la fata locului ajungand si o autospeciala de la subunitatea de pompieri din Tarnaveni.

Informatiile CFR Targu Mures au precizat sambata seara ca Trenul de Persoane 4530 care circula de la Razboieni catre Targu Mures, cu patru vagoane de Budapesta, trebuia sa soseasca la ora 18:41, insa va sosi abia la ora 20:35.